thumb-22

9 mio. kroner til GreenLab Skive

13/12-16

Skive Kommune er blevet tildelt 9 millioner kroner af Erhvervs- og Vækstminister-iet til den videre udvikling af GreenLab Skive

Erhvervsminister Brian Mikkelsen har udpeget Skive Kommune som et af de første områder, hvor der igangsættes en målrettet erhvervsindsats.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen siger om udpegningen:
”Regeringen ønsker at styr-ke den private vækst- og job-skabelse i hele Danmark. Nu sætter vi en målrettet indsats i gang i flere områder, hvor kombinationen af regionale styrkepositioner, lokal vindermentalitet og privat engagement skal skabe den selvbærende vækst og beskæftigelse, som områd-erne har brug for”.

Med tildelingen af de 9 millioner kroner engagerer Regeringen sig i Skive Kommunes projekt om at etablere erhvervsparken ”GreenLab Skive”. Erhvervsparken vil udvikle fremtidens energiteknologier i et test- og produktionsmiljø for virksomheder inden for fremstilling af fx biogas, solenergi, vind og balancering af energisystemer.

 

Glæde i Skive
”Vi er rigtig glade for, at vi har fået tildelt de 9 millioner kroner. Det er i høj grad en anerkendelse fra ministeren af vores projekt, og det er medvirkende til, at vi kan udvikle GreenLab Skive og skabe fremtidens energiteknologier og balancerede energisystemer”, siger Peder Christian Kirkegaard (V), borgmester i Skive Kommune og fortsætter:

”Jeg vil gerne rose regeringen for dens vilje til at skabe job og vækst i områder uden for de store vækstområder.”

Direktør i Energifonden Skive, Steen Hintze, tilføjer:
”Det har gjort en stor forskel, at så mange af vores virksomheder på Skiveegnen har engageret sig og taget ejerskab i GreenLab Skive. De udgør et stærkt fundament i forhold til den teknologiske viden og ressourcer, som er nødvendig for at kunne gennemføre projektet.”

Indstillet af Region Midtjylland
Den målrettede erhvervsindsats er sat i gang for at styrke jobskabelsen og den private vækst i de udvalgte kommuner, som udover Skive tæller Lolland, Guldborgsund og Vordingborg kommuner.

Det er Vækstforum i Region Midtjylland, der har indstillet GreenLab Skive på baggrund af en konkret ansøgning fra Skive Kommune. Alle regioner i Danmark har kunnet indstille områder, hvor der har været behov og ønske om en særlig målrettet indsats.

Initiativet om målrettet erhvervsindsats er en del af aftalen om vækst og udvikling i hele Danmark fra den 9. februar 2016. I alt er der afsat 24 millioner kroner til målrettet erhvervsindsats frem mod 2019.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top

FÅ DE VIGTIGSTE NYHEDER FØRST

Tilmeld dig vores nyhedsbrev