07/11-17
Ørslevkloster:
Han startede med at tage en landbrugsuddannelse på
Fyn men endte ud som præst i Ørslevkloster. Det er nu 25 år siden.
Der er naturligvis tale om vores lokale sognepræst i Ørslevkloster-Ørum Pastorat, Knud Jeppe Päivinen Jensen, som den 12. november kan fejre sit 25 års jubilæum.
Knud Jeppe Päivinen Jensen er vokset op på Fyn og kommer fra en familie, som altid har været dybt arrangeret i kirkearbejde. Det lå derfor ganske naturligt, at det var denne vej, den dengang unge Knud Jeppe skulle slå sine fremtidige rødder. Og det til trods for, at karrieren egentlig startede i en hel anden branche.
-Den sjove historie er, at jeg i 1981passede køer i Thy, og der stod jeg i et koldt rugehus og frøs fingrene. Mine tanker ledte da hen på kirken, som jeg er vokset op med. Jeg var meget engageret i studenterarbejde, hvor der blev diskuteret teologi, og her begyndte jeg at få tanken om, at det var den vej, jeg skulle gå, fortæller Knud Jeppe Päivinen Jensen.
Knud Jeppe fik færdiggjort sin værnepligt, og rejste derefter til Finland i foråret 1983. Her mødte han en international kirke, som gjorde meget ud af fællesskabet samt måden, hvorpå vi oplever Gud i dag. Det gjorde så stort et indtryk på Knud Jeppe, at han fik lysten til at skabe noget tilsvarende i Danmark. Teologiuddannelsen blev derfor det mest oplagte valg, og vejen til en lang karriere indenfor
præsteembedet var lagt.
-At jeg havnede her på egnen er der to årsager til. For det første var det min kone, der viste mig et stillingsopslag, hvori der stod, at der kun var to kilometer til egen strand. Det var fristende. For det andet er min mor selv vokset op i Salling, og jeg fik at vide, at det var flinke folk, som boede der. Og det viste sig at være helt rigtigt, fortæller Knud Jeppe.
Nu er det så 25 år siden, at Knud Jeppe søgte til
Ørslevkloster, og til spørgs-målet om, hvorvidt han ser forskellen i sit arbejde fra dengang og nu, får vi følg-ende svar:
-Det er sådan, at man som præst får lov til at være en del af menneskers sorg og glæder. Dog er den direkte kontakt med mennesker blevet mindre. Jeg sidder nu flere timer foran en skærm frem for at være ude blandt folk. Men så er der i stedet kommet mere samarbejde mellem foreninger i forhold til tidligere. For eksempel indgik Ørslevkloster og Ørum et kirkefællesskab tilbage i 1997-98.
Derudover har vi, på grund af personregisterloven, ikke længere muligheden for at besøge syge på sygehusene. Ja, og så hører vi tit, at der er et faldende antal deltag-ere til gudstjenester, men der er faktisk kommet flere til. Statistikken viser, at vi i 1991 havde 2655 deltagere i forhold til 2016, hvor vi havde 2366, siger Knud Jeppe Jensen.
Fremtidsudsigterne ønsker
Knud Jeppe ikke at sige så meget om, da det selv-følgelig kommer an på omstændighederne. Men om helbredet vil det, fortsætter han sit præsteembede frem til pensionsalderen. Herefter ønsker han at nyde
tilværelsen med sin kone, som kan gå på pension sam-
me år som han selv. Hun arbejder i dag som sygeplej-erske, og sammen har de 4 voksne børn og 3 børnebørn. Børnebørnene har Knud Jeppe Päivinen Jensen selv haft æren af at døbe.