thumb-4

10 år med rundkørslerne

20/06-2016

I disse dage, helt nøjagtigt den 21. juni er det 10 år siden Skive fik de 11 stjerner, nemlig Aslagu, Borgen, Er, Kraka, Mere, Mindre, Solen, Tegnet, Torvet, UFO og Vestenvinden.

Alle placeret rundt i Skive og det østlige opland, Dommerby og Højslev.

Dengang skrev avisen: Danmarks smukkeste rundkørsler
Der arbejdes på højtryk med at få flisearbejdet afsluttet inde frosten gør arbejdet svært. Som her ved Højslev, hvor et telt giver ly for regn og blæst.

Resultatet af anstrengelserne skulle efter planen blive Danmarks smukkeste rundkørsler og på toppen af hver af rundkørslerne vil der i løbet af foråret komme til at stå dansk kunst i form af en skulptur.

Bag skulpturerne, der indtil videre holdes hemmelige for offentligheden, står Jacob Jensen Design i Hejlskov.

Skive Kommuner håber, at man med rundkørslerne vil kunne sætte Skive på det store Danmarkskort. Alt i alt vil udgifterne løbe op i omkring 8 millioner kroner, når arbejdet er færdigudført. … S

elve dagen blev fejret med pomp og pragt, der blev holdt tale ved Solen, af daværende borgmester Per Jeppesen (S), Timothy Jacob Jensen og Tor Nørretranders.

Pressen blev inviteret på en rundtur i bus med politikere og andre, der havde med projektet at gøre. I dag står rundkørslerne her stadig som dengang og pynter op på Skive-egnen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top

FÅ DE VIGTIGSTE NYHEDER FØRST

Tilmeld dig vores nyhedsbrev