/f/blog/article/5227d6c82d7a946bce8ba9a5979ef0d671bce192_thumb.jpg

“Vild med Vand” i Skive Havn

Af Iben Barnwell Svanemor

- Det var fuldstændig vildt! “Vild med Vand” i Skive Havn blev en vild succes med op til 2000 besøgende på dagen. Lørdag 10. juni stod sejlere, turister og Skives lokale borgere op til den skønneste morgen i sommerlandet.

Morgenduelige gæster gik tur med børn og hunde, sejlere bar rundt på toilettasker og madkurve, og travle havnefolk lavede kaffe og var med en glad og sitrende fornemmelse i maven ved at stille an til dagens mange oplevelser.

Med ét skar en lys trompettone igennem luften og “Lysets engel går med glans” klingede ud over hele havnen. Det var Otto Lindum, hele Skives musikalske nestor, der stod på broen på Kulturhusbåden SVANEN og spillede solen op.

Senere fulgte “Vem kan segla” og “Danmark, nu blunder den lyse nat”, som vi alle sang med på. Havneformand Henrik Svenningsen bød velkommen og fortalte om det omfattende og farverige program, der bød på alt fra Åben båd, café, børneteater, musik og skattejagt til sejlads med RIB-båd, krabbefangst, stand up paddle, surf, demonstration af liv- redning, fremvisning af kano- og kajakudstyr, amerikanerbiler, hoppeborg - og meget mere ...

Et dyt i hornet, og “Vild med Vand 2017” var igang i Skive Havn. Hele havneområdet summede af liv, der var aktivitet på alle både og broer, på havnekontoret, langs hotellet og restauranten, på damperen Safari Queen og på det gode skib “SVANEN”, ved kranen og indløbet, ude på selve Strandtangen, ja - selv på parkeringspladsen var der et mylder af børn og voksne, der nød vandet og det gode vejr.

Folk sad i solen og hørte musik eller betragtede de livløse dukker og redningsflåderne på “redningsstationen”, man sejlede i RIB-båd, prøvede at standup padle eller surfe, kikkede på kano & kajak-udstyr, købte reb, så på de flotte amerikanerbiler - eller fik sig en grill pølse og en fadøl, en kop kaffe og et stykke kage - eller en is i det nye ishus …

Omkring 80 børn og voksne sad tryllebundet på SVANEN og nød det musikalske tjekkiske dukketeater “Babusjka”, mens Forsvarets redningshelikopter slog et slag indover havnen og andre børnefamilier morede sig i hoppeborgen.

Den største succes var ubetinget vores nyanskaffede kasse med krabbefiskestænger, spande, fiskenet, vandkikkerter og andre herlige ting, som sammen med redningsveste til børn kommer til at stå til fri afbenyttelse på SVANEN. Da kutteren “Tøffe” ved middagstid kom ind med dagens krabbefangst, var der opløb på kajen, og hele dagen lå børn og voksne på maven på bryggen, ivrigt beskæftiget med at underholde krabberne og afprøve det nye legetøj.

Havneformanden takkede af og lukkede “Vild med Vand” med endnu et båt i hornet. Musikken, som trioen Erling Rask, Henrik Koitzsch og Thomas Koitzsch så fornemt stod for på SVANEN, afsluttede dagen med bravour.

Alt i alt en helt igennem fantastisk oplevelse, som arrangørerne har fået meget ros for. Det var første gang, Skive Havn var med til “Vild med Vand”, men vi glæder os til at deltage fremover. Næste år bliver det 2. søndag i juni, og vi håber at have lagt grunden til et godt, konstruktivt og frugtbart samarbejde blandt alle aktører i Skive Havn.

Kommentarer

bubble