/f/blog/article/d614e2e58d833c24c7fd1bed20238880b9352aa4_thumb.jpg

Viborg Gymnasium & HF - et hus med 4 ungdomsuddannelser

På Viborg Gymnasium & HF er der masser af muligheder til dig, der står og skal vælge ungdomsuddannelse. Du kan både vælge STX, HF, Visuel HF og EUX – en unik kombination af uddannelser.

Den 3-årige STX med spændende studieretninger

På den 3-årige STX er der studieretninger, som fokuserer i forskellige faglige retninger – naturvidenskabelige, sproglige, musiske og samfundsfaglige. Uanset hvilken studieretning, du vælger, vil du stå rigtig godt rustet til den uddannelse, du gerne vil bagefter – du får brede almene kompetencer og samtidig lov til at nørde i det, du interesserer dig mest for. 

HF – 2 år med fagpakke

På HF tilbyder vi 5 forskellige fagpakker, hvor der er fokus på konkret sammenhæng mellem skolefagene og den uddannelse, du gerne vil starte på efterfølgende – f.eks. en Sund/Pæd fagpakke, hvor klassen er i praktik i f.eks en børnehave og på sygeplejeskolen. En anden mulighed er Force-fagpakken, hvor klassen prøver det militære øvelsesterræn i Karup og er på besøg på Idrætshøjskolen.

Skolen har to uddannelser i tæt samarbejde med andre uddannelsesinstitutioner – og det gør vi fordi vi synes det er vigtigt, at du samtidig med, at du arbejder med det, du interesserer dig rigtig meget for, også får en adgangsgivende eksamen. 

Visuel HF – enestående i Danmark

Som den eneste skole i Danmark har vi 3-årig HF-uddannelse, hvor en del af undervisningen, i animation, tegning mm, foregår på The Animation Workshop. Undervisningen i HF-fag foregår på gymnasiet – og mange gange arbejder de to skoler sammen om projekter, som dækker fag fra begge skoler.

Den største EUX-landbrugsuddannelse

Sammen med Asmildkloster Landbrugsskole har vi EUX-uddannelsen indenfor landbrug. Det er uddannelsen til dig, der interesserer dig for landbrug og den grønne sektor. Det tager 4 år og så er du både landmand og har en adgangsgivende EUX-eksamen. Det er en vekseluddannelse, hvor der både er skoleperioder og praktikperioder. I skoleperioderne kan du bo på Asmildkloster og være del af det intense og givende kostskolemiljø. Undervisningen foregår både på landbrugsskolen og gymnasiet. 1. årgang blev færdige sommeren 2016 og 5. årgang er i gang på landets største EUX-landbrugsuddannelse - og indtil nu har alle elever fået en praktikplads - en rigtig solstrålehistorie! 

Engagerede lærere og gode rammer sørger for at du som elev i den uddannelse, du har valgt, kan fordybe dig i den retning, som du er særlig interesseret - i sammen med andre, der har samme interesse. 

Også efter skoletid er der mange tilbud og muligheder – både for dig, der vil mere fag i Masterclass i f.eks. matematik, engelsk og Italiensk, Sciencetalenter, og for dig, der vil forskellig slags sport, være med i Opdigtet Onsdag eller Musik. Alt sammen hvor du bliver en del af fællesskaber på tværs af årgange og uddannelser.  

Er du blevet nysgerrig, så gå ind på vores hjemmeside www.vghf.dk, find os på facebook eller kontakt os på 86671533. 

 

Kommentarer

bubblemedia