/f/blog/article/912feed0c4dc0b97e232f2fdecc72d1c9c103f09_thumb.jpg

Toget kører lige til Viborgs nye gymnasium

Nu er der godt nyt til unge fra oplandet til Viborg. Onsdag den 24. maj blev det første spadestik taget til det markante byggeri, der i fremtiden bliver Midtbyens Gymnasium i Viborg

Når byggeriet er færdigt om godt et år, vil der være to minutters gang fra Viborg bus- og togstation og ind på det nye gymnasium.

Midtbyens Gymnasium får en helt unik placering tæt på alt i Viborg. Især de mange unge pendlere, vi har på HHX, HTX og EUX i dag kommer til at spare masser af spildtid på transport, fastslår direktøren for Mercantec, Kirsten Holmgaard.

Højteknologisk udstyr
Rektor for Viborg Handelsgymnasium og Viborg Tekniske Gymnasium, Bo Lykke Fredsgaard, glæder sig til at skulle stå i spidsen for Midtbyens Gymnasium, der ud over den helt centrale beliggenhed desuden bliver fremtidssikret med mødelokaler og undervisningslokaler tilpasset nutidens krav og indrettet med det højteknologiske udstyr, undervisningen kræver i dag. 

Det er meget sjældent, der bliver bygget et nyt gymnasium i Danmark, så vi er selvfølgelig stolte over, at det er her i Viborg, vi får et spritnyt, topmoderne gymnasium, der oven i købet ligger lige i hjertet af byen, siger Bo Lykke Fredsgaard.

Det nye gymnasium bliver på cirka 13.000 m2 og får plads til omkring 1.100 unge studerende og cirka 130 ansatte.  
Eleverne glæder sig

I dag ligger Viborg Handelsgymnasium og Viborg Tekniske Gymnasium på to adresser nogle kilometer fra bus- og togstationen.

Også de unge gymnasieelever glæder sig til et gymnasium lige i hjertet af Viborg.
Det bliver meget nemmere for alle dem, der pendler, at komme frem og tilbage. Det er lidt besværligt nu, når de skal skifte busser,” mener Cecilie Kammersgaard, der er 17 år og går i 1.G på Viborg Tekniske Gymnasium.

Ud over HHX, HTX og EUX kommer den nye bygning også til at rumme to af Mercantecs mest højteknologiske erhvervsuddannelser – automatiktekniker og industritekniker.    

Midtbyens Gymnasium ventes at stå klar ved udgangen af 2018.

Kommentarer

bubblemedia