/f/blog/article/cd6453cc3a1e915decc7238685263c87589f0020_thumb.jpeg

Telenor opfører nye mobilmaster

I samarbejde med Skive kommune giver Telenor nu kunderne i Skive en bedre mobildækning og et hurtigere mobilt internet med op til fem helt nye mobilmaster. Den første mobilmast er netop blevet aktiveret i Virksund, derudover arbejdes der på at finde placeringer til yderligere 4 master.

Som et led i en større opgradering af mobildækningen i Skive kommune, opfører Telenor i samarbejde med kommunen op til 5 nye master.

Den første i rækken er en helt ny mobilmast på Hobrovej i Virksund, der er blevet rejst og aktiveret den 7. marts. Beboerne i området omkring Virksund vil som resultat heraf kunne mærke en markant forbedret mobildækning både i forhold til tale og når de er online fra mobilen, da masten er monteret med både 2G-, 3G- og 4G-signal.

De nye master rejses på baggrund af en større fælles aftale, der er indgået mellem Telenor og 6 vestjyske kommuner; Lemvig, Struer, Holstebro, Skive, Herning og Ringkøbing-Skjern.

Masten i Virksund er den første mast, der rejses på baggrund af aftalen i Skive Kommune. Det er Skive kommune, der har stået for at udpege placeringen og stået for finansieringen af masten, og Telenor står for monteringen af radioudstyr og den efterfølgende drift. Den nye mobilmast vil give borgerne i en markant forbedret oplevelse i området på både tale og data. Det er derfor, ikke kun mobilsignalet, der bliver forbedret, men også datadækningen på det mobile internet, fx når borgerne skal uploade billeder til sociale medier eller downloade mails ned på mobilen.

Områderne og de besøgende omkring Virksundlejren, Virksund Camping, Virksund Kursuscenter, Virksund Lystbådehavn vil også kunne nyde godt af den forbedrede mobildækning.

Signalet vil formentlig kunne række til Ørslevkloster, Lundø og Skive Lufthavn, alt afhængig af de geografiske forhold. Skov eller bakket landskab kan være med til at formindske signalet.

”Mobilnetværket er blevet en utrolig vigtig infrastruktur for både beboere og virksomheder, og derfor er jeg også enormt glad for, at vi i samarbejde med Skive Kommune nu har muligheden for at løfte mobildækningen op til flere steder i Kommunen. For de fleste af os, er mobilen blevet en integreret del af hverdagen, og derfor fylder en god mobildækning også mere og mere for vores kunder, ” siger Netværksdirektør i Telenor, Peter Nødbak.

Flere master i vente Udover den nye mast i Virksund vil der yderligere blive rejst op til 4 nye mobilmaster i Skive Kommune, som en del af samarbejdet. De præcise placeringer er endnu ikke afgjort, men der kigges i øje-blikket ind i mulighederne for placeringer i Højslev, Hem og på Fur. De øvrige master vil ligeledes blive udstyret med 2G-, 3G- og 4G-teknologi.

Kommentarer

bubble