/f/blog/article/c7c20ca4a7226be813fa5ea6f001623ed0f6bd87_thumb.jpg

Tarok Museet klar til sin 5. sæson

Lørdag 14. april kl. 10.00 åbner Tarok Museet dørene til sin femte sæson.

Langt over 12.000 besøgende har indtil videre været forbi Hagenshøj på Furvej 52, hvor Tarok slog sine folder fra fødslen i 1972 til sin død i 1981.

Tarok vandt 111 løb i 165 starter, langt de fleste med Jørn Laursen i sulkyen. Og netop Jørn Laursen er ”still going strong”, og fungerer som rundviser på mange af besøgene. Særligt de populære tirsdagsfortællinger i ugerne 27-32 samt uge 42 er velbesøgte, og her får man hele historien om ”Dannebrog på fire ben”, levende fortalt af Jørn & Ingelise Laursen i de autentiske rammer.

Tarok Museet blev kickstartet af filmen ”Tarok – Grib drømmen, mens du kan”, og på museet kan man se mange af effekterne fra filmen. Der er mange andre spændende ting at opleve på Tarok Museet, hvor boksene på Hagenshøj er indrettet med temaer.

Blandt andet kan du se løbsklip i ”Farfars kontor”, besøge ”Tarokboksen” hvor nogle af de bedste fotos af Stald Kimas stjerne er udstillet – og op til sæson 2018 er Tarok Museet også kommet i besiddelse af en masse hidtil gemte og glemte fotos af Tarok. Ved indgangen til stalden kan man også besigtige en flot skulptur af Taroks hoved, hugget i granit af den kendte sanger og entertainer Ib Grønbech.


Naturoplevelser i fokus
På området omkring Tarok Museet er der også rig mulighed for at gå på opdagelse i den flotte natur. ”Tarok-vandreruten” går lige forbi gravhøjen, hvor Jørn Laursens forældre, Karl og Elisabeth, samt selveTarok er begravet, og man kan komme helt ned til strandkanten ved Skive Fjord. Alle sammen steder, hvor der har været lavet filmoptagelser.

Skive Kommunes ”Trolde-ruter” kommer også forbi Hagenshøj. Trolderuterne er digitale oplevelsesruter for børn og barnlige sjæle. Der er to trolderuter ved Hagenshøj, og de handler begge meget om heste.

Tarok Museet åbner som nævnt sæsonen lørdag 14. april kl. 10.00, hvor der er gratis kaffe og rundstykker til de første 100 gæster.

Senere på sæsonen, lørdag 19. maj deltager museet også i det stort anlagte ”Skive-mødet”, hvor første del af ”Blue Walk” vandrestien ved fjorden bliver indviet, med afslutning på Tarok Museet.

Søndag 12. august er der ”Familiedag”, hvor man kan prøve en tur i hestevogn eller ponysulky, og naturvej-leder Jesper Krogh er klar ved vandkanten af Skive Fjord, hvor han fortæller om livet ved og i fjorden.

Tarok Museet er åbent hver dag fra 10-18, hvis ikke andet er aftalt. Læs mere på tarokmuseet.dk eller facebook.com/tarokskive.

Kommentarer

bubblemedia