/f/blog/article/cd7b8a56f4898b2cbddf0ff3337342a1c9d9a4c0_thumb.jpg

Spil Dansk går frem - også i Skive

Spil Dansk Dagen har udviklet sig til en stor landsdækkende musikbegivenhed, og også i Skive går det løs med masser af arrangementer i hele kommunen.

Som noget nyt er Spil Dansk i år en hel uge. Når Spil Dansk løber af stabelen d. 31.10 - 6.11 er det for 16. gang. Sidste år satte Spil Dansk dagen igen rekord med næsten 1400 arrangementer på landsplan. Spil Dansk har oplevet så stort vokseværk, at Spil Dansk dagen i år er udvidet til hele uge 44. Musik lige rundt om hjørnet

Alle danskere har mulighed for at deltage i et arrangement lige rundt om hjørnet, for musikken spiller overalt i landet. Samtidig kan man høre dansk produceret musik både på DR’s kanaler og en lang række radiostationer.

Lokale talenter åbner ballet MGK (Musikalsk Grund Kursus) fra Skive Musikskole åbner ballet med en opstartskoncert, der markerer opstarten på Spil Dansk ugen.Man kan opleve de unge talenter, når eleverne afrunder deres MGK turné med gratis koncert i Drivhuset i Østergade.

Alle dage i Spil Dansk ugen kan man prøve musiklegepladsen ved Snekken i Ørslev KlosterSkov. Festlig teaterkoncert afrunder ugen.

I Skive Kommune er der i Spil Dansk ugen mulighed for at være med til mange forskellige nationale og lokale Spil Dansk-arrangementer i hele kommunen – både for børn og voksne. Der bliver blandt andet mulighed for at få en festlig aften, når Allan Mortensen, Jazz-Kai, Hele Davies & Lars Kristensen med flere sætter stemningen med teaterkoncerten i Skive Theater d. 6. november. Aftenen bliver en festaften, hvor dansk sang, musik og kunstnere hyldes. Se hele Spil Dansk programmet for arrangementerne i Skive Kommune på www.skive.dk/spildansk.

Her fremgår det også om arrangementerne er gratis eller med entre.

Kort om SPIL DANSK
Spil Dansk udbreder, udvikler og sætter fokus på dansk musikkultur i bredeste forstand. Arrangementet er forankret i et lokalt, regionalt og nationalt samarbejde. Det begejstrer og inspirerer danskerne til at skabe, spille og dele musik med hinanden. Det dyrker og styrker kvaliteten og diversiteten i den danske musik i et genremæssigt bredt, folkeligt, historisk, nutidigt og fremtidigt perspektiv.

Det fremmer og sikrer mangfoldigheden i dansk musiklivs fødekæder, fra amatørerne til de professionelle og fra børnene til seniorerne. Spil Dansk styrker det danske musikliv gennem nye partnerskaber og involverer alle typer publikum, lyttere og arrangører. Og så skaber det grobund for sammenhængskraft og fællesskab i samfundet gennem dialog og inklusion med musikken i hånden. Man kan vælge at besøge en eller flere af nednnstående steder i hele uge 44.

Åben prøve hos Skive Harmonikaklub Tirsdag 1. nov. kl. 19 i Søby-Højslev Arena

Åbent Hus hos Skive Folkedanser- og Spillemandslaug Torsdag 3. nov. 17 - 18 på Møllegården - Kom og vær med!

Nordvestjysk Spillemands-kvartet v/ Otto Lindum Onsdag 2. nov. 14.30: GRATIS koncert + fællessang Marienlyst - og endelig Fyraftenssang i Rådhushallen - ALLE er velkomne!

Torsdag 3. nov. 16.30 - GRATIS - Den Blå Diamant

SPIL DANSK 2016 - En eftermiddag med Kristian Rusbjerg
I anledning af SPIL DANSK gæster harmonikavirtuosen Kristian Rusbjerg
Dalsgaard Antik Onsdag 2. nov. 15 - 16, hvor han underholder i cafeen med
et alsidigt program af harmonikamusik fra mange lande - dansk og nordisk
spillemandsmusik, populære sange og viser, fransk musette, tyrolerkavalkade
- og meget mere …

Med sit stilfærdige væsen og sin altid dybt professionelle fremtoning skaber
Kristian Rusbjerg en intens og hyggelig stemning, fuld af humor og musikalitet.

GRATIS
Kaffe & kage kan købes i cafeen.

Kommentarer

bubblemedia