/f/blog/article/ec65f9deb0c085e2607bf8c85267fbb7ee1cba23_thumb.jpg

Snart snurrer tre nye møller ved Krejbjerg i Salling

De tre vindmøller vil forsyne næsten 7.500 parcelhuse med strøm. Det er dobbelt så mange som de seks vindmøller, der tidligere stod i området, og som nu er taget ned.

I august har Siemens knoklet på at opstille tre nye vindmøller ved Krejbjerg i Salling i Skive Kommune. Møllerne, som er 140 meter høje erstatter seks eksisterende vindmøller. Hermed halveres antallet af møller i området, men alligevel fordobles produktionen af grøn, CO2-fri strøm.

Vindmøllerne tilsluttes det offentlige elnet i starten af september. Herefter skal nogle af arbejdsarealerne retableres, der skal udføres støjmålinger, og der igangsættes et observationsprogram for udvalgte dyrearter, som supplerer de omfattende miljøundersøgelser, der blev gennemført forud for etableringen.

I forlængelse af anlægsarbejdets afslutning og vindmøllelaugets stiftelse indbyder vi kommunens borgere til et åbningsarrangement”, siger Simon Riis, HOFOR, og oplyser, at arrangementet vil finde sted ved årsskiftet.

 Stor lokal interesse for vindmølleandele

I forbindelse med etableringen af vindmølleparken udbød HOFOR 20 % af vindmøllerne til borgere i Skive kommune.

”Alle andelene i interessentselskabet, der er under stiftelse, blev solgt. Det er glædeligt med den store lokale interesse og opbakning til møllerne,” siger Mette Cramer Buch, HOFOR. ”Det vidner om en tro på, at vindmøller ikke blot er miljømæssigt bæredygtigt, men også en god investering”. 

I alt har næsten 40 privatpersoner købt andele, hvilket er væsentligt flere end HOFORs seneste udbud.

Lokale fordele

Foruden de nye, lokale vindmølleejere har anlægsarbejdet været ensbetydende med lokalt arbejde. Blandt andet har firmaet Stinger & Ibsen fra Balling, der etablerer fundamenter i hele Skandinavien, bygget fundamenterne i vindmølleparken. Vils Entreprenør Forretning fra Vils på Mors har anlagt veje og kranpladser i vindmølleområdet og vil nu retablere området, så der kun er en vej ud til møllerne med en enkelt kranplads foran hver af møllerne.

Den grønne fond, der udbetales af Energinet og administreres i kommunerne, udløser et beløb på 88.000 pr. installeret MW. Den nye vindmøllepark har en kapacitet på 9,6 MW og udløser således 844.800 kroner, som kommunens borgere bl.a. kan søge til anlægsarbejde, der styrker landskabelige og rekreative værdier i kommunen.

Fakta:

Den nye vindmøllepark forventes at have en årlig produktion på 33.363,5 MWh, svarende til det gennemsnitlige årlige elforbrug i 7.414 parcelhuse

De tre møller er 140 meter høje og leveres af Siemens

Vingerne er 113 meter lange

 

Kommentarer

bubblemedia