/f/blog/article/831054631002d7115ed3771fc830f04f5419e4df_thumb.jpg

Skive Tekniske Gymnasium modtager Certifikat i Science og Talent

Som den første HTX-skole vest for Storebælt har Skive Tekniske Gymnasium modtaget Certifikat i Science og Talent. Certificeringen gives i hovedsagen til skoler, der gør en stor indsats for at udvikle talentforløb inden for science.Anne Fruergaard Pedersen og Rüveda Yuce har deltaget i hvert sit projekt, der meget præcist viser, hvad sådant et talentforløb kan være.”Vi var 6 elever, der som ambassadører for klassen var på Foulum, hvor vi arbejdede med biotek inden for bioaktive stoffer, især mælk. Det var et megaspændende projekt, hvor vi blandt andet fik oplæg fra en seniorforsker og arbejdede sammen med både en laborant og en Ph.d.-studerende”, fortæller Anne, der sammen med resten af gruppen også har fremlagt deres resultater for resten af klassen.Rüveda har været med i et projekt på Sorø Science Talenter, der er den nationale talentpleje i naturvidenskab, som har til huse i Mærsk Mc-Kinney Møller Videncenter ved Sorø Akademi.


”Vi var der over 2 gange, første gang i 3 dage og anden i 2 dage. Vi arbejdede med parasitter, især malariamyg og hvilken medicin, der benyttes for at bekæmpe sygdomme spredt af malariamyggen. Vi fik oplæg fra en Ph.d.-studerende, som gav os den basale viden om parasitter. Og anden del foregik på Syddansk Universitet i Odense og handlede om malariamyggen og sygdomsbekæmpelse.”De to piger har med projekterne prøvet at arbejde i et ægte forskningsmiljø, hvilket er centralt i forbindelse med certificeringen.”Man ansøger om at få certificeringen og forpligter sig til at komme ud og opleve et rigtigt forskningsmiljø”, fortæller Helle Ransborg Svenningsen, underviser i Bioteknologi og talentvejleder på Skive Tekniske Gymnasium.

”Desuden er vi forpligtet til at deltage i science arrangementer, hvilket malaria-projektet er et eksempel på. Vi har nemlig forpligtet os til at deltage i nationale konkurrencer og events, og samtidig gør vi en stor indsats for at overbevise vores elever om at lave deres studieretningsprojekt i samarbejde med universiteterne.”På billedet fra venstre: HTX eleverne Anne Fruergaard Pedersen og Rüveda Yuce, samt underviser og talentvejleder Helle Ransborg Svenningsen.

Kom og besøg Skive Tekniske Gymnasium på lørdag d. 14. januar kl. 10 – 14 – alle er velkomne.

Kommentarer

bubblemedia