/f/blog/article/0971c7ec2d206db0f5c8d4557fb1bbba519a2d65_thumb.jpg

Skal du være vindmølleejer?

LANDBO LIMFJORD: Hvis du bor i Skive Kommune, kan du i løbet af sommeren blive vindmølleejer for godt 3 tusinde kroner. Indtil den 2. august har du mulighed for at købe en andel af de nye vindmøller i Krejbjerg. Sådan noget kan godt give anledning til et par overvejelser i sommervarmen.

Prisen for spidsen af en ny vindmølle lyder på 3.200 kr. Det giver adgang til at eje en lille del af den vestligste af 3 nye vindmøller i Krejbjerg. Modellen hedder Siemens 3,2 MW og rager 140 meter i vejret.

Skal - skal ikke
”Er det nu en god ide?”, vil nogle tænke. Der dukker nemlig en lang række spørgsmål op i kølvandet på sådan et tilbud. Kan jeg virkelig tjene penge på at investere i grøn energi? Hvor stort et afkast er der mulighed for at opnå? Hvad gør jeg med de penge, som jeg hvert år får udbetalt i udbytte? Kan jeg give en vindmølle i gave til mine børn? Hvor meget er det fornuftigt at investere for? Skal jeg hellere betale af på mit lån eller købe aktier? 

”Det er sådan nogle spørgs-mål, vi til dagligt arbejder med. Jeg mener faktisk, at vi har nogle rigtigt fornuf-tige bud på dem”, fortæller Bent K. Christensen, der er driftsøkonom hos Landbo Limfjord i Skive. Svaret er ikke entydigt, for det afhænger blandt andet af, hvor du står i livet. Vi giver gerne en sparring om over en kop kaffe; også selv om du ikke er kunde i Landbo Limfjord.

Selvangivelsen
Hvis du ender som vindmølleejer, så bliver din selvangivelse lidt anderledes. Projektet er skruet sådan sammen, at den enkelte selv kan vælge, hvordan udbyttet skal beskattes. Her er der så til gengæld en masse forskellige regler og hensyn at tage. Køber du ikke så mange anparter, kan der være mulighed for et skattefrit udbytte. 

Først til mølle?
Naboer, som bor indtil 4,5 kilometer fra vindmøllerne, har hver førsteret til 50 anparter. Hvis de nære naboer ikke køber alle 6.700 anparter, går muligheden videre til alle andre borgere i Skive Kommune. For at kunne købe, kræver det, at du bor i kommunen, er myndig, har udfyldt en tegningsblanket og indbetalt 3.200 kr. pr. tegnet anpart. Alt det skal være på plads inden den 2. august kl. 14.00

 

Kommentarer

bubblemedia