/f/blog/article/3bd971e2df5a417ca160e313bb1d73b440b3c0a7_thumb.jpg

Salling Efterskole: 166 nye bedste venner

Den 7. august tjekkede lidt over 160 teenagere ind på Salling Efterskole og nu, efter godt en måneds tid i fælles-skabets tegn, oplever eleverne hvordan det er at gå på efterskole.

”Det er så fedt at være på efterskole fordi man bare er omringet, har fede muligheder og dejlige personer hele tiden. Men det er også det der gør det hårdt, for selv-om at det er mega fedt, så er det også krævende. Man er på hele tiden og man er “tvunget” til at være social, selv på tidspunkter hvor man ikke orker, ” fortæller 15-årige Maiken Andersen fra Fredericia.

Og der er meget vægt på det sociale på en efterskole. ”Vi skaber jo hele tiden rammer for eleverne der gør at de interagerer og tvinges ud i nye sociale konstellationer. Det giver dem en solid social forståelse som gavner dem senere i livet og bevares, det er da hårdt for dem i begyndelsen, men på længere sigt så er det nogle fantastiske redskaber de får med sig herfra, ” fortæller Peter Fyllgraf, lærer på Salling Efterskole.

Maiken Andersen tilføjer: ”Ja og der vil være dage hvor det ikke er sjovt og dage hvor man bare vil hjem. Men selv de få triste øjeblikke virker små og ubetydelige i forhold til alle de gode tider, men de gode vægter bare så meget højere, og fylder meget mere. Hvis man er i tvivl om hvorvidt efterskole er noget for en, så skal man springe ud i det! Man finder ikke et sted med flere dejlige forstående mennesker som kun vil hin-anden det bedste, end på en efterskole. ”

Salling Efterskole er en almen efterskole, der ikke som sådan fokuserer på noget bestemt, ligesom andre der kalder sig musikefterskole, idrætsefterskole eller gymnastikefterskole. På Salling breder man sig ud over en vifte af tilbud og det virker tiltalende på mange.

”Jeg valgte SE fordi der var mange af de ting jeg synes om. Ja, der er meget idræt, men der er også musik i verdens fedeste musiklokale og vi laver film i animation (et linjefag red.) og lærer alt
muligt om billeder og klip-ning og så er der alle valgfag-ene, hvor man kan spille guitar, løbe, bygge robotter eller lave computerspil ” siger Sune Madsen, der går på Salling Efterskole for andet år.

Mia Lindhardt fra Egå fortsætter: ”…Altså en af grundene til at jeg valgte Salling, var helt klart at der er spring som linjefag og at der også er gymnastik og der er altid nogen i springcenteret der kan lære en et nyt spring eller man bare sidde og hygge. Det er mega fedt.”

”Vi satser på 3 grundpiller: Musik, idræt og viden. Man skal have grundlag for at udvikle sig kreativt, for at udvikle gode idrætsvaner og lære at tilegne sig viden. Vores 8 linjefag dækker dette på bedste måde, for om man er til mountainbike gennem en skov, øve dødboldsitua-tioner nede på kunstgræsbanen, lære dobbelt-out i springcenteret eller designe en gallakjole, så har vi både de faglige kapaciteter og de fysiske rammer til det, ”slutter Peter Fyllgraf.

Salling Efterskole lukker dørene op til Efterskolernes Dag søndag den 25. september klokken 13 til 17, hvor man kan møde både elever, lærere og alt det andet personale der skaber rammerne for Maiken, Sune, Mia og deres 163 nye bedste venner.

” At tage på efterskole var nok den bedste beslutning jeg har truffet, og jeg har kun gået her i tre uger. Man får så mange nye bekendtskaber som udvikler sig til venskaber så hurtigt at man næsten ikke kan følge med.” Maiken Andersen, 15 år, Fredericia.

Kommentarer

bubblemedia