/f/blog/article/e00865501d0065f9e714af6feaa5f76e636fde46_thumb.jpg

Rejsegilde på akuthospital i Viborg

VIBORG: Øverste etage er støbt, og onsdag den 31. maj markerer håndværkerne sammen med regionsrådsformand Bent Hansen byggeriet af fremtidens akut- hospital i Viborg med rejsegilde.

Det nye akutcenter ved Regionshospitalet Viborg tager imod de første patienter i slutningen af 2018, men allerede nu tegner omridset af den 24.000 kvadratmeter store tilbygning sig.

- For alle os på hospitalet er rejsegildet en milepæl og markering af, at vi er godt på vej. Vi glæder os rigtig meget til at flytte ind og tage de nye rammer i brug, så vi kan skabe bedre forhold for både patienter, pårørende og medarbejdere, siger Lars Dahl Pedersen, hospitalsdirektør.

Bygger for 1,164 milliarder kroner
Det nye akutcenter er største delprojekt i hospitalets omfattende kvalitetsfondsbyggeri til i alt 1,164 milliarder kroner. Tidligere i projektet er bl.a. opført nyt Vestdansk Center for Rygmarvsskade, nyt p-hus og nyt patologisk institut, ligesom dele af det eksisterende hospital allerede er blevet bygget om eller udvidet.

Med det nye akutcenter får hospitalet nu en helt en ny hovedindgang, ligesom nybyggeriet indrettes med blandt andet ny akutafdeling, nye sengeafsnit med ensengsstuer, nyt område til røntgen og skanning og nye operationsstuer.

24.000 m2 skræddersyet til patienterne
Byggeriet er en fantastisk mulighed for at få skabt tidssvarende og fremtids-sikrede rammer om patienternes behandling. Samtidig er det en anledning til at gøre op med nogle af de gamle rutiner og indrette os, så det giver mest mulig mening i forhold til patienternes behandling, siger lægefaglig direktør Michael Braüner Schmidt.

Kommentarer

bubblemedia