/f/blog/article/43832f2205fa9b70ef8fb0d0223838a447b6bbd5_thumb.jpg

Prinsens Musikkorps: - En smuk og stemningsfuld koncert

SKIVE THEATER:

Violinist Harald Haugaard ser frem til samarbejdet med Prinsens Musikkorps i forbindelse med Salling Bank Master Series-koncerten i Skive. For i mødet mellem strygere og messinginstrumenter sker der noget særligt, fortæller han.  

Harald Haugaard bliver beskrevet som et energibundt på scenen. Helene Blum som Danmarks folk-diva nummer et. Sammen kan de opleves med deres eget ensemble samt Prinsens Musikkorps til en helt speciel koncert torsdag den 8. marts på Skive Theater. Og publikum kan godt glæde sig.

- Jeg har altid syntes, at mes-singmusik og strygere klæder hinanden godt. Og når man så tilsætter Helenes stemme, så tror jeg, at det bliver rigtig godt, siger Harald Haugaard.

- Jeg tror, det bliver en medrivende, energisk, smuk og stemningsfuld koncert, tilføjer han.

Gennem de seneste 15 år har Harald Haugaard etableret sig som en af Danmarks fineste violinister, mens Helene Blum har bjergtaget mange tilhørere over hele verden med sin klare stemme og sit rene udtryk. Måske er det grunden til, at Harald Haugaard og Helene Blum er nogle af landets mest travle musikere med 700 koncerter de seneste ti år, hvoraf de fleste har været i udlandet.

Til koncerten med Prinsens Musikkorps ser violinisten især frem til kombinationen af strygere og messinginstrumenter.

- Det gør jeg, fordi instrumenterne fungerer godt sammen rent musikalsk og klangligt. Strygere som cello og violin spiller meget blødt på hver deres måde, og der sker noget meget skønt, når en spinkel stryger møder et kraftfuldt messinginstrument, forklarer Harald Haugaard.  

Harald Haugaard og Helene Blum er blandt andet kendte for at grave ned i musikalske traditioner og bruge disse som fundament.

- Det ligger i folkmusikkens DNA, at den er meget omskiftelig, siger Harald Haugaard.

- Og hvis man arbejder med traditionel musik, skal man have for øje, at musikalske genrer kun består, hvis de formår at udfordre sig selv og udvikle sig. Netop dette har folk-musikken gjort gennem århundreder, fortsætter han og tilføjer, at orkesterets nyskrevne musik også ofte har rødder i gamle, musikalske traditioner.  

”Krig og Kærlighed” er den overordnede titel for koncerten med Harald Haugaard og Helene Blum ensemble samt Prinsens Musikkorps, og publikum vil blandt andet kunne nyde fortolkninger af Carl Nielsens musik samt musik fra 1864.  

- Vores mål er at udvikle det traditionelle. Giver man ikke den traditionelle musik nyt liv, så forsvinder den. Det er der talrige eksempler på i den europæiske musikhisto-rie. Og jeg synes altid, der opstår noget meget smukt i mødet mellem forskellige musikalske universer. Når musikere med hver deres baggrund byder hinanden op til dans, kommer der ofte noget utrolig godt ud af det, slår Harald Haugaard fast.

Koncerten starter klokken 20, og billetter kan købes via www.sallingbank.dk/masterseries

Kommentarer

bubblemedia