/f/blog/article/954d0975b55770dc95084273785508861b16a053_thumb.jpg

Nisser med X-faktor er ægte charmetrolde

Klarborgnisserne kan nu fejre 30 års jubilæum og er blevet de mest populære nisser i de danske hjem.

første gang i 1836. Kirke-nisserne kan dateres helt tilbage til 1692. Gårdnisser, skovnisser og kravlenisser er sværere at sætte en eksakt dato på. Sætternisserne har været her alle dage. Og de sødeste og mest folkekære nisser af alle, Klarborgnisserne, kan i disse dage fejre 30 års fødselsdag.

Klarborgnisserne blev født eller skabt i 1986 i den lille by Moseby i Vendsyssel, da Etly Klarborg åbnede sit nisseværksted med tilhørende  nissebutik. I de efterfølgende 30 år har nisserne, der i en periode har været kendt som Trip Trap Nisserne, charmeret alt og alle i en sådan grad, at de i dag er klart de mest populære nisser i de danske hjem.

Hemmeligheden bag succesen er, at Klarborgnisserne har en helt speciel x-faktor, som mennesker falder for. De er søde og glade og har nuttede barnlige ansigts-udtryk og buttede runde kroppe. Og så har de et åh-så-kært og uskyldigt glimt i de blå øjne. Næsten som en lille hundehvalp.

For Etly Klarborg er det en barndomsdrøm, der er gået i opfyldelse. Hun har formet og malet nisser i ler, siden hun var fire år gammel, og hun har alle dage fundet inspirationen i tørvemoserne omkring Moseby og så ellers ladet fantasien få frit spil. 

Alle Klarborgnisserne er designet og skabt med hjertet, og ord som leg, fantasi, kærlighed og hygge har i alle årene været de afgørende ledetråde. Det har resulteret i over 300 forskellige nisser, der i personligheder spænder lige fra den gavmilde, den generte, spasmageren, charmetrolden, den gammelkloge, drillepinden og til den luddovne. Hvem kan ikke finde sig selv i dette univers?

Den Gamle Butik i Vorupør er netop blevet Danmarks første Concept Store af de søde og poulære nisser. I den anledning besøger Etly Den Gamle Butik lørdag den 17. september fra kl. 14-17. 

Samme dag signerer Etly Klarborg hendes bog “Et liv med nisser” ved køb af bogen.

Den Gamle Butik serverer i dagens anledning gløgg og æbleskiver. 

Og der er mere at kigge på når man besøger butikken i Vorupør; Når det er koldt udenfor er der ild i brændeovnen og stearinlysene er tændt. Oftest er der den skønneste duft af friskmalet kaffe. Og så er der julepynt overalt - året rundt.

Nisser, engle, rensdyr, mus, julegrise, julestjerner, julekugler, julesokker, juleduge og meget, meget mere flot julebrugskunst. Der er stort set julepynt til enhver smag. Både det søde, det fine og det lidt mere rå.

Kendetegnet for julepynten er, at det er dansk eller svensk design. 

Hvis du holder af julen - ja, hygge i det hele taget - så er det her stedet for dig.

Udenfor i kanen sidder Oscar og byder hjertelig velkommen, og indenfor gør vi det samme.

Den Gamle Butik holder åbent fra 11-17 lørdag den 17. september.

 

Kommentarer

bubblemedia