/f/blog/article/3160424d7ff568a8a7523215a2ffc8b0420a30f8_thumb.jpg

Matematik på Engelsk?

Ja, den er god nok. På Salling Efterskole har man de seneste år kunne tilmelde sig valgfaget Cambridge, der i første omgang kun omhand-lede engelsk. I dette skoleår er dette tilbud udvidet til også at omfatte matematik og nu ikke længere kun som valgfag. Det har fået sin helt egen klasse. 

Undervisningen i English as a Second Language og Mathematics foregår simpelthen på engelsk. Lige fra “Good morning” og til “please, begin exercise 15”. Det betyder, at det engelske sprog er i centrum og al kommunikation foregår på engelsk. I praksis giver det sig udtryk i, at klassen bl.a. også bruger sproget til at ideudvikle, målsætte og evaluere, så eleverne opbygger et undervisningsrelateret fagsprog.

”På Salling Efterskole tilbyder vi en ekstra udfordring i den boglige undervisning i form af de to Cambridgefag. Samtidig er der mange videregående uddannelser, hvor undervisningen foregår på engelsk, så derfor er det nær-
liggende at vi fokuserer netop dette, men mest af alt er det en mulighed for at eleverne kan prøve sig selv af, ”
fortæller Leif Lundsgaard, forstander.

Alle de elever der har valgt Cambridge, er samlet i en klasse, så de har stort set alle deres boglige fag sammen. Der arbejdes efter folkesko-lens formål, så man både får den almindelige 10.klasses afgangsprøve, men også et Cambridge University certifikat, der verden over accepteres som bevis for de opnåede færdigheder. Ligeledes er dette også en god forberedelse til det såkaldte IB (international Baccalaureate), der er internationale skoler og klasser, både for danske og udenlandske elever.

” Jeg har valgt Cambridge klassen, fordi jeg går meget op i sproget og vil rigtig gerne lære at kunde tale det flydende. Jeg syndes det er rigtig hyggeligt i klassen, både fordi vi ikke er så mange og fordi vi alle har samme interesser. Der er ikke så meget forskel på før og nu ved engelsk, men i matematik kan jeg klart mærke det også er mere grundlæggende og forklarende,” udtaler Hannah Soele Christensen fra Ribe.

”Jeg valgte Cambridge linjen fordi jeg gerne ville udvikle mit engelske ordforråd, og søger nye udfordringer. Jeg valgte også Cambridge fordi jeg var meget godt med i den normale engelskundervisning, og vil derfor prøve et højere niveau, ”fortæller 16-årige Marc Wunder fra Nykøbing Mors.

Også Jasmin Fauendal Jensen fra Låsby har rosende ord om Cambridgeklassen: ”Det er sjovt, men også udfordrende og anderledes. Altså matematik bliver ikke spor kedeligt, for man er nødt til at tænke sig om, når det hele er på engelsk. ”

Og netop det at det hele er på engelsk, kunne skræmme folk væk, men det er der bestemt ingen grund til siger Mads Østergaard fra Erslev. ”Man behøver altså ikke være mega god til engelsk, bare man gider gøre en indsats. ”

Klassen er sidste nye skud på stammen hos Salling Efterskole, men udviklingen stopper bestemt ikke her.

”Fremadrettet har vi tænkt på at kunne tilbyde faget Global Perspectives, der er en slags globalt samfundsfag, samt Physics, for det er bestemt et godt tilbud og det lader jo til eleverne er glade for det, ” slutter Leif Lundsgaard.

På Efterskolernes Dag søndag d. 24. september, hvor Salling Efterskole har åbent hus, kan du se skolens 8 linje-fag i aktion, samt høre mere om Cambridge klassen, projektklassen og de alminde-
lige 9. og 10. klasses tilbud.

Kommentarer

bubblemedia