/f/blog/article/46b896b8decfe6e0d093b97a8878bb2f9267b32b_thumb.jpg

Magi for ægteparret Pedersen

Af Jesper Elbæk, Dansk Hestevæddeløb, je@danskhv.dk / Foto: Flemming Andersen

Jeg tror der er magi i luften. Sådan skrev Halberg-Larsen i de tidlige 1980’ere – og sådan må travægteparret Trine og Anders Pedersen også have følt det lørdag aften på Skive Trav, hvor de begge vandt løb. Den første på vinderpladsen var Trine, som kører på amatørlicens, og hun vandt et løb netop forbeholdt amatørkuske med hesten Always Magic N. Magic. Magi. Du har nok fanget den, kære læser. Ellers gør du det nu, for husbonden Anders – professionel travtræner i Aalborg – vandt løbet umiddelbart efter med hesten Allmagic. Der var den igen. Magien…

Aalborg-kuskene var godt kørende

Trine og Anders Pedersen har som nævnt deres licens på Racing Arena Aalborg, og der var flere vindere fra den nordjyske bane, som i øjeblikket er i et voldsomt økonomisk uvejr – men alligevel fortsætter banens trænere og amatører med at vinde sejre i bunkevis rundt omkring på de danske travbaner. 

En af de største profiler er Jeppe Juel, som til travgallaen for nogle uger siden både var nomineret som årets kusk og årets træner. Uden dog at vinde, for årets kusk blev selvfølgelig den levende Lunden-legende Steen Juul, og i kategorien årets træner blev Jeppe Juel slået af Aalborg-kollegaen – og i dette tilfælde konkurrenten – Fleming Jensen. Jeppe Juel vandt dog to andre titler. Først med VM-deltageren Tripolini V P, som blev årets ældre hest, og siden blev Ane Nørgård – ansat ved Jeppe Juel – kåret til årets staldmand m/k.

Jeppe Juel var også på vinderpladsen lørdag aften i Skive, og det skete med 4-årige Chaplin, som vandt uendeligt let som storfavo-rit. Generelt aftenen igennem var der nogle tunge favoritter, og en af disse sad Jeppe Juel faktisk også bag. Det var i 5. løb, hvor Juel kørte Victory Hellebjerg, som kom til start med tre stensikre sejre i træk i bagagen. Men denne gang kørte Jeppe Juel et ultradefensivt løb med hesten – måske venter der større opgaver udenlands i den nærmeste fremtid? – og overlod alt initiativ til konkurrenten Bastian Lendalund, som takkede for gaven, og vandt en meget let sejr i tiden 1.17,5a/2550m. Victory Hellebjerg blev tredje.

Aalborg var ikke færdige med at vinde, og Team Andersen – bestående af Pauli og Kenneth – vandt en dobbeltsejr i sidste afdeling af V65-spillet med Uffe S Lange DK og Amerian. Sejren til 19-oddseren Uffe S Lange DK var med til at få gevinsten i et ellers favoritbetonet V65-spil op i næsten 5.000 kr.

 

De lokale kuske kunne også

Nu er det ikke sådan, at det hele gik til Aalborg. Faktisk vandt de lokale Skive-kuske hele fem gange – hvis man er lidt kreativ i den måde, man gør sejrene op på.

Knud Mønster tog sig af 1. løb med norske Copy’s Diva, som denne gang lod galopskoene blive hjemme i stalden, og sejrede overlegent i tiden 1.21,6/2000m. Jan Dahlgaards sejr med Bastian Lendalund har vi været inde på, men kusken skal alligevel roses for sin snarrådighed. For da Dahlgaard så, at Jeppe Juel bakkede direkte med sin storfavorit Victory Hellebjerg, så forcerede Jan Dahlgaard Bastian Lendalund direkte til spids. 

I 6. løb vandt Aarhus-kusken Birger Jørgensen, men det var med en Skivetrænet hest. Morten Juul træner Knight Rider, som er importeret fra Holland af hesteagenten Frank Kjelde, og trods startspor i anden række, så var der aldrig tvivl om sagen. Knight Rider blev sendt til spids midtvejs, og vandt afstoppet i tiden 1.17,8a/2060m. En flot tid for klassen under 15.000 kr.

Amatørkusken Dennis Kristiansen er bedst af alle amatørkuske i Danmark, og vandt denne lørdag aften første sejr sammen med tyskfødte Hobard, som han har købt via sit gode forhold til tidligere Skive-træner Christian Lindhardt, som nu er privattræner i Tyskland for milliardæren Günther Herz. Hobard har været lige ved og næsten i mange starter for Dennis Kristiansen, men nu kom sejren! Ganske vist med mindst mulig marginal til Safari K med René Kjær, men vindertiden 1.16,2a/2060m var aftenens hurtigste.

Det afsluttende amatørløb gav sejr til gennemrutine-rede Per Juul, som trods 20 meters tillæg tidligt sad i spids med Tonight Muddi. Der blev han hele vejen med den 8-årige hest, som tog sin anden sejr i år i blot tre forsøg. Mon Per Juul vil forsøge at gøre Dennis Kri-stiansen rangen stridig som amatørchampion i Skive i 2018? 

Kommentarer

bubblemedia