/f/blog/article/f2e9e3862da350b35fb04eec2201e93cfb5d4408_thumb.jpg

Kunstnernes Forårsudstilling 2018

Fjends Kunstforening afholder i den kommende weekend Amatørkunstnernes Forårsudstilling for 37. gang. Stoholm Fritids- og Kulturcenter danner rammen om begivenheden. 

I år præsenteres 626 værker udført af 125 amatørkunstnere fra hele landet. Foreningen har det seneste år fået mange nye medlemmer. Således er 70 af årets udstillere med for første gang. Udstillingen bliver stor, varieret og med spændende kunst på mange niveauer.

Viborgs borgmester Ulrik Wilbek har sagt ja til at holde åbningstale lørdag, i forbindelse med, at udstillingen erklæres åben for publikum.

Nye censorer

For at opnå så bred og upartisk en bedømmelse af de udstillede værker som muligt, bliver der hver år foretaget udskiftninger i censorkorpset. Bettina Winkelmann, som er dette års nye censor, er yderst velkvalificeret til opgaven. Hun kommer med stor erfaring fra en lang karriere som udøvende kunstner og har også en solid uddannelsesmæssig baggrund. Hun uddannet ved "Hochschule der bildenden Künste" i Kassel samt Århus Kunstakademi. Hun har modtaget et hav af legater, foretaget studierejser og været på mange legatophold i udlandet. Bettina Winkelmann har udført en lang række udsmykningsopgaver både i Danmark og udlandet. Som kunstner er hun af fagfolk blevet betegnet som en mester, der hudløst evner at formidle musikalsk rytme, forenkling og opdeling af billedfladen.

Bettina Winkelmann udgør sammen med censorkorp-sets gengangere Bo Gorzelak Pedersen, Kirsten-Marie Hedeland, Ruth Kudsk Jørgensen og Tom Juhl et fantastisk stærkt team.

 

Musikalsk indslag

Caroline Fjerbæk Olsen leverede sidste år et aldel-es vidunderligt musikalsk indslag i forbindelse med Amatørkunstnernes Forårs-udstilling. Det glæder os derfor meget, at hun har sagt ja til at spille og synge i år igen. Caroline Fjerbæk Olsen fortæller, at hun har sunget og skrevet tekster siden hun var meget lille og i dag er sangskrivning blevet en helt naturlig del af hendes hverdag. Sidste år spillede og sang hun inspi-reret af musik af nordiske kunstnere som Agnes Obel, Susanne Sundfør og Helgi Jonsson samt et udvalg af sange fra hendes eget repertoire. Og som hun havde håbet, så skabte det den helt rette stemning omkring udstillingen.

I bestyrelsen for Fjends Kunstforening glæder vi os meget til at kunne byde velkommen til Amatørkunstnernes Forårsudstilling 2018 og vi håber selvfølgelig, at rigtig mange vil komme og se udstillingen.

Kommentarer

bubblemedia