/f/blog/article/9440fd0e40041e48d5fee3d23f06f0e1414c95db_thumb.jpg

Knivskarp Kjær knuste konkurrenterne

Billund-kusken René Kjær var totalt overlegen Skærtorsdag på Skive Trav, da han vandt fire sejre efter sublime styringer i flere af løbene.

Det startede allerede i eftermiddagens 1. løb, hvor René Kjær – som forrige år vandt Dansk Trav Derby med hesten Axel – sejrede med Armani Flamingo. En ganske besværlig hest, som har galopperet i to ud af tre starter for andre kuske, men for Kjær var Armani from som et (påske)lam, og sejren blev meget sikker i tiden 1.19,6a/2060m.

Anden sejr for René Kjær kom i 3. løb, hvor Kjær for alvor viste prøver på sit store kusketalent. Spidsen blev let erobret med den 4-årige hoppe Classic Dream, men da den tidligere mangedobbelte kuskechampion på Skive Trav, Knud Mønster, kom i et voldsomt angreb på første langside med outsideren Stormbringer, så valgte Kjær klogt at slippe spidsen. Således fik Classic Dream et perfekt rygløb, og da der i Skive må angribes indvendigt via ”open stretch” i opløbet, så var vejen til sejr klar. Vindertiden 1.19,7/2000m var en rekordforbedring på to sekunder for hesten, som til dagligt trænes af amatørtræneren Mads Peter Dyhrberg.

Måske havde René Kjær nu luret taktikken, for det var samme recept, der blev brugt ved den tredje dagssejr. Den kom med Trophy Spring, som i sæsondebuten 23. marts i Billund var helt under isen for Bøje Laursen. Men i René Kjærs hænder var Trophy Catch-sønnen som forvandlet, og efter et løb i ryg på førerhesten – den store favorit Balotelli med Anders Pedersen – så kunne Kjær igen speedede uimodståeligt frem på open stretch i toptiden 1.14,8a/2060m. Klassestyring og den noget overraskende sejr fik mange spilleres V5- og V4-boner til at kuldsejle.

Fjerde og sidste dagssejr kom efter præcis samme opskrift som med Classic Dream og Trophy Spring, nemlig fra ryg på den førende, og angreb via open stretch ind på lige bane. I 6. løb hed våbnet Abild Grand, og det er en Axwill-søn, som er ekstremt starthurtig, og dermed let tog sig af spidsen i løbet. René Kjær slap spidsen til landschampion blandt amatørkuskene, Dennis Kristiansen, som kørte formtoppede April Hydrup. Men i opløbet var Abild Grand hurtigst, og gav dermed Kjær en meget stor føring i kampen om kuskechampionatet i Skive.

Lokal amatørkusk dobbeltsejrede
Det hører absolut til sjældenhederne, at en lokal amatørkusk vinder to løb på samme dag. Men det var præcis hvad 34-årige Martin Andreasen gjorde Skærtorsdag på hjemmebanen. Vinderhestene hed Amazone Shadow og Vicki Løgstrup, og faktisk er det ved denne artikels deadline hele 21 starter siden, at Martin Andreasen har forladt en travbane uden en pengepræmie til den hest han sad bagved. Helt uhørt, og tre af de fire seneste køreture har endda resulteret i sejr. Den fjerde gav en andenplads.

Fra løbsdagen bemærkede vi i øvrigt:
- at hesten med det utroligt cool navn Djohn-djoh n igen vandt. Skivebanens regerende kuskechampion styrede familiehesten til en meget sikker sejr, som dog ikke blev gjort sværere, da fætterens Dekanen K galopperede ved indgangen tilopløbet. Vindertiden 1.19,3a/2060m var ny rekord.

- at Knud Mønster vandt med Cotton Eye Joe i helligdagens mest spændende opløb, hvor fire heste gik side om side ned mod målstregen. Men Juvel Trøjborg-sønnen strakte på sig og vandt på imponerende vis i ny rekord 1.17,8/2000m.

- at Dennis Kristiansen naturligvis også kom på tavlen denne løbsdag. Den lokale amatørkusk har vundet landschampionatet de seneste fire år, og napper sandsynligvis endnu et i 2018. Beslagsmeden vandt eftermiddagens afsluttende løb med Pompano Princess, som hermed tog årets første sejr.


Kommentarer

bubblemedia