/f/blog/article/72f07c6609188ff75a5a5edac2b85f32224f43ad_thumb.jpg

Jyllands Park ZOO - for børn og barnlige voksne

Jyllands Park Zoo

Danmarks gladeste søløver findes uden tvivl i Jyllands Park Zoo. Da dyreparken oven i købet kun ligger 10 km fra Herning centrum, finder man vanskeligt et mere oplagt udflugtsmål til en rigtig familiehyggedag. 

Parken blev grundlagt i 1969 på et lille husmandssted med 10 tdr. land. Ideen var, at børnene kunne komme i kontakt med dyrene og fodre dem. Der er løbet meget vand i stranden siden da, og i dag er Jyllands Park Zoo vokset til en rigtig zoologisk have på 35 tdr. land.

Der må klappes

Hvert år besøger 250.000 glade gæster de mere end 700 dyr og fugle fra surikater over sneugler og strudse til søløver og sumpbævere. Giraffer, løver, zebraer og kameler – Jyllands Park Zoo har alt, hvad der hører sig til i en zoologisk have.

Mange af dyrene må fodres og foder kan købes i kioskerne. Til børnene er der indrettet legegårde med dyrebørn, man kan få lov til klappe og kæle for.

Haven har ikke mindre end 850 overdækkede siddepladser, hvor familien kan indtage sin medbragte mad. Skulle man ikke lige have fået smurt madpakken eller pakket frokostkurven kan man kaste sig over det store cafeteria, som serverer diverse lækre retter.

Fra bank til zoo

Historien om Jyllands Park Zoo er en rigtig iværksætterhistorie fra Midtvestjylland. Ejeren Ove Nordestgaard havde tilbragt fjorten et halvt år i Ringkøbing Landbobank og begyndte så småt at føle trang til forandring. Hvor andre måske var søgt videre til en anden bank, valgte Ove Nordestgaard en alternativ vej videre. Han købte en zoologisk have.

- Jeg vidste, at skulle det være, skulle det være nu, fortæller Ove Nordestgaard. – Da jeg er opvokset på landet, er jeg fortrolig med at arbejde med dyr. Alligevel overraskede det mig, at projektet økonomisk kørte bedre end jeg havde forventet. Til gengæld var det meget værre, hvad arbejdstid angår. 70-90 timer om ugen. Men efter 10 år er jeg stadig glad.

Søløver på slap line

Det samme gælder søløverne, som hører til parkens attraktioner. Hver dag i sæsonen (fredag undtaget) optræder de på slap line med jonglørnumre og sjove udspring fra bassinkanten. Medbring regnfrakke, hvis du ikke kan lide at blive våd.

Jyllands Park Zoo kan varmt anbefales for hele familien. En rigtig hyggedag med sjove oplevelser i selskab med de mest nuttede dyrebørn. 

Kommentarer

bubble