/f/blog/article/f8fbaa4958262a9baed50203e33ce45ec50c52c7_thumb.jpg

”Jeg magter det ikke, djohndjohn!”

Af Jesper Elbæk, Dansk Hestevæddeløb
je@danskhv.dk

Foto: Flemming Andersen

Men jo. I modsætning til karakteren fra Linda P’s comedyshow, så magter den 3-årige Quite Easysøn, trænet af Skive Travs regerende kuskechampion Morten Friis, altså det meste.

Morten Friis driver sin travstald sammen med faderen John, og det er sandsynligvis ham, stortalentet DjohnDjohn er opkaldt efter. Ejeren er nemlig Gerda Friis, Mortens mor og altså Johns kone.

En rigtig familiehest, som vandt sin debut uhyggeligt let efter et rygløb undervejs. Vindertiden 1.21,3/2000m siger intet om hestens evner, og der venter mange flere sejre til Djohndjohn.

Birger Jørgensen manden i skysovs
Med undtagelse af sidste år, så har Aarhuskusken Birger Jørgensen været landschampion blandt de professionelle kuske lige siden Ruder Konge var Knægt.

Fredag eftermiddag vandt Jørgensen tre gange. Først med kapable Knight Rider, som er blevet importeret til Danmark af hesteagenten Frank Kjelde, og som stadig har sit første nederlag til gode efter to starter. Sejren var aldrig i fare, men spillerne fik dog kun 16 kroner tilbage for hver satset tier.

Så kom spillerne til gengæld mere til kort i de efterfølgende løb, hvor først Aero H vandt med René Kjær i sulkyen til 11 gange pengene, og dernæst sejrede Vicki Løgstrup – også til 11 gange pengene – for amatørkusken Martin Andreasen i en af de bedste opløbskampe i flere år på Skive Trav.

Tre heste gik side om side ned gennem opløbet – Vicki Løgstrup, Asger Mølgård og Bella Tinghøj – og dommerne måtte have gang i luppen for at se på målfotoet, hvem der satte mulen først på stregen. Og det blev altså Vicki Løgstrup, som vandt i tiden 1.16,2a/2060m.

I løbet efter var opløbskampen mellem outsideren April Hydrup og kæmpefavoritten Stickittothem til gengæld så hård, at dommerne ikke kunne skille kombattanterne ad. Derfor måtte de skride til den sjældne kendelse ”dødt løb”, hvor de to heste kørt af Dennis Kristiansen og Birger Jørgensen – ja ham igen – altså måtte dele første- og andenpræmien mellem sig. Begge kuske har sigtet indstillet på landschampionatet, Dennis hos amatørerne og Birger hos de professionelle.

Chap A P marcherer mod Derbyet
Hjemmebanetræneren Morten Juul driver den største trænerstald på Skive Trav, og han gør det på en måde, hvor han selv træner hestene til daglig, og hyrer så professionelle kuske, når der er løb. Juul træner blandt andet Knight Rider, som er nævnt tidligere, men også Chap A P, som vandt 6. løb. Chap A P er fire år gammel, og det er ”den magiske alder” i travsporten, for det er alderen, hvor man kører Derby.

Dansk Trav Derby er det mest prestigefyldte man overhovedet kan vinde i travsporten, og man har kun én chance. Den chance har Chap A P tænkt sig at gribe. I hvert fald vandt Chap A P ganske let efter føring hele vejen i tiden 1.16,4a/2060m – og der var masser af kræfter sparet ved målpassage.

Igen var kusken Birger Jørgensen, som dermed scorede hattrick ved fredagens løb, hvor vi også bemærkede en rigtig flot vinder i montéløbet. Her undgik Knud Mønster-trænede Superfly Effe for første gang i Danmark galop, og så var den alene på målfotoet.

Næste løbsdag på Skive Trav er Skærtorsdag 29. marts, hvor løbene starter kl. 15.15.

Kommentarer

bubblemedia