/f/blog/article/5ba1e80c438d5d183acc92cc1cef12d55a9bc7b0_thumb.jpg

Internationalt Vauxhall - Bedford træf på Lundø

Vauxhall og Bedford veterankøretøjer fra otte forskellige lande deltager i Internationalt træf på Lundø i Kristi Himmelfartsferien fra den 25. til 28. maj.

»Det 1. Internationale Vauxhall-Bedford Træf« blev afholdt i England i 2003 i forbindelse med Vauxhall fabrikkernes 100 års jubilæum. Værtsparret til årets internationale træf, Lone og Lasse Nyström på Lundø, deltog i det tre uger lange arrangement. Det blev herefter bestemt, at Vauxhall-Bedford entusiaster skulle mødes en gang om året, og den danske Vauxhall-Bedford Klub fik lov at lægge ud, idet klubben havde 10 års jubilæum i 2004.

»Det 2. Internationale Træf« blev holdt på Sjælland. Træffet har siden gæstet Holland, Sverige, Schweiz, Irland, England og har endog en enkelt gang været afholdt i Australien.

Nyströms fra Lundø har deltaget i alle på nær to. Det er nu 4. gang, træffet afholdes i Danmark, og faktisk er det 3. gang, at Lundø og Skive Kommune har den glæde at hilse folk velkommen til den smukke landsdel. Mange af vore gæster i år har deltaget i træf på Lundø mange gange, både uden- og indenlandske deltagere.

Mange siger at de bedste træf der afholdes i Vauxhall-Bedford regi, holdes på Lundø. De fremhæver at de bedste madoplevelser får man her, livet ved Limfjorden og den smukke natur.

Sidst de gæstede os var i 2011 og da fik man en guidet rundvisning på Skive Rådhus og fik fortalt om vor energipolitik. Noget der gjorde stort indtryk på alle vore gæster. Alt dette går fint i tråd med Skive Kommunes ”Rent Liv” koncept og værtsfolkene er da også meget glade for den opbakning og støtte vi har fået fra Skive Kommune og Rent Liv Puljen. Vi har brugt beløbet, vi har fået, til at købe lidt fra viften af gode madoplevelser til at komme i køletasken som også bærer ”Rent Liv” logoet.

I år er der indtil videre tilmeldt deltagere fra otte lande; Australien, England, Schweiz, Holland, Finland, Norge, Sverige og selvfølgelig Danmark.

Under besøget er deltagerne dog ikke mere stationære, end at de tager på ture ud i omegnen. Det vil derfor være muligt at se de flotte engelske biler på gader og veje i Skive Kommune primært fredag og lørdag. Fredag formiddag besøger vi Marienlyst Produktionsskole ved Skive, og frokosten indtager kortegen på sjæktehavnen. Derefter går turen til Ørslevkloster.

Der bliver både mulighed for, at se veteranbiler fra slutningen af 1940’erne, men også mulighed for at se toptunede moderne biler. Det engelske mærke omfatter både personbiler og det, der er større, og derfor bliver der da også lejlighed til at se både autocampere, biler, busser, lastbiler og varevogne på træffet.

Se mere program på Facebook, VBOA International Meeting eller på Vauxhall-Bedford Klub Danmarks hjemmeside.

Kommentarer

bubble