/f/blog/article/8e4f1a6d7906b8f4e09ee0706607bb3636b47b7d_thumb.jpg

Gaveregn på hospitalets børneafdeling

Erhvervsfolk og private fra Silkeborg og Viborg har gjort fælles front og samlet ind til legetøj og cykler til Børn og Unge på Regionshospitalet Viborg. 

Dukker og bamser, brætspil, Lego og trehjulede cykler...

Det lignede en regulær juleaften, da en flok glade givere onsdag formiddag var på besøg på Børn og Unge på Regionshospitalet Viborg. Med sig havde flokken nemlig gaver for rundt regnet 40.000 kroner. 

Initiativtager til den flotte donation var tømrermester Frederik Bastrup fra Silkeborg. Han har i flere omgang været indlagt på hospitalets børneafdeling med sine tre børn, og er i den forbindelse blevet inspireret til at sætte en indsamling i gang.

- Når man er indlagt med børn, har man virkelig brug for lidt adspredelse og noget andet at tænke på. Og vi kunne se, at her manglede legetøj og spil, så derfor tænkte jeg, at jeg var nødt til at gøre noget, fortæller Frederik Bastrup, der ud over at bevilge penge fra egen lomme også kontaktede en række venner, bekendte og erhvervsfolk i Silkeborg.

Blandt andet tog han kontakt til butikschef Jeff Andersen fra BR i Silkeborg, som straks var med på ideen.

- Vores motto er jo, at "vi gør børn glade", så selvfølgelig skulle vi også være med til at glæde børnene på børneafdelingen, siger Jeff Andersen.

Han tog samtidig kontakt til sin kollega hos Toys'R'Us i Viborg, som også sagde ja til at bidrage. Derudover har også Schaufuss Cykler, Motorcentrum, Skibutikken og Stark i Silkeborg sammen med Svostrup Kro og en række privatpersoner spyttet i indsamlingsbøssen. Og alt i alt er det altså lykkedes at skaffe gaver for omkring 40.000 kroner. En donation som vækker stor glæde og taknemmelighed hos Børn og Unge, som hver dag tager imod syge børn fra Silkeborg, Viborg og Skive Kommuner.

- Vi bliver simpelthen så glade, når vi får sådan en gave. Vi har ikke et budget til legetøj, så vi er helt afhængige af venlige donationer til både legetøj og hospitalsklovne, fortæller afdelingssygeplejerske Dorthe Goul.

Hun glæder sig til at se de mange legesager i brug og er sikker på, at de kommer til at gøre en forskel for både børn og forældre på afdelingen.

Kommentarer

bubblemedia