/f/blog/article/ee31add1db6653062caa278d0520665d0924859a_thumb.jpg

Galop kostede guldet

Af Jesper Elbæk, 

Dansk Hestevæddeløb

je@danskhv.dk

Foto: Ditte Hesselborg

 

Bronze til et DM er aldrig helt tosset. Men Skive-træner Knud Mønster ærgrer sig nok alligevel over farven på medaljen efter de 12 afdelinger var kørt i DM for Travtrænere, som blev afviklet fredag og søndag i hhv. Odense og Aalborg. 

 

Allerede i første afdeling i Odense var Knud Mønster nemlig på vej til en stensikker sejr med hesten Caspian Of Narnia, da den lidt vanskelige hest pludselig slog over i galop, og satte mange meter til. Caspian kom tilbage i opløbet, og blev tredje, men forskellen i point på sejr og tredjeplads, var lige netop dé point Knud Mønster manglede i slutstillingen.

 

Nu blev det i stedet Aarhus-kusken Birger Jørgensen, der løb med guldet, og det skete efter flot og kontrolleret kørsel hele DM igennem, hvor den tidligere VM- og EM-vinder scorede point i ti ud af de 12 afdelinger. Det var femte gang, at Birger Jørgensen vandt et DM for Travtrænere, og den 60-årige kusk rundede sidste år sejr nummer 8.000 i karrieren. Ganske imponerende og Birger Jørgensen duellerer med den levende Lunden-legende Steen Juul om at være den bedste i dansk travsport nogensinde.

 

Knud Mønster mistede som sagt vitale point allerede i første afdeling med Caspian Of Narnia, men havde faktisk stadig muligheden for at blive danmarksmester forud for tolvte og sidste afdeling. Det krævede sejr med hesten Vivaldi, mens konkurrenterne Birger Jørgensen og Anders Pedersen ikke måtte få point. Mønster blev anden, men da de to nævnte blev tredje og fjerde i løbet, så måtte Knud Mønster ”nøjes” med bronzemedaljen og en pengepræmie på 15.000 kr.

 

Knud Mønster har tidligere vundet DM for Travtrænere. Det skete i 2008 og så er det blevet til andenpladser i år 2000, 2006, 2011 og 2013. Bronze har Knud Mønster også prøvet at vinde før. Det skete i år 2001.

 

Kommentarer

bubble