/f/blog/article/85eb50147f80ada2e5097b887f11e8a4345b4070_thumb.jpg

Fremragende sport og kæmpe omsætning

Af Jesper Elbæk, 
Dansk Hestevæddeløb
je@danskhv.dk

Skive Trav fik en fantastisk start på sæson 2018, da årets første ti løb blev afviklet. Kasseapparaterne stoppede nemlig først ved 3,5 mio. kr., og da der samtidig blev budt på fremragende sport, så kunne de mange tilskuere dårligt få en bedre start på travåret.

Hjemmebanetræneren Bent Svendsen havde vel ikke sin allerbedste sæson i 2017, men den offensive kusk fik en god start på 2018 med to sejre. Først med gæsteturen Moliere, som han kørte for sin kollega Peter Jensen, som nøjes med at træne hestene til daglig, og lader mere rutinerede kuske varetage chancerne i løb. Moliere blev budt på et tungt løb udvendig på medfavoritten Shaggy, men var allligevel klart stærkest til slut, og sejrede sikkert i tiden 1.14,9a/2060m på en bane, som baneforvalter Max Svenningsen havde lavet god på trods af svære
arbejdsbetingelser med skiftevis frost og tø i de sidste døgn op til løbsdagen.

Anden sejr til Bent Svendsen kom med Axe Brogård, som scorede et vaskeægte hattrick, da den vandt aftenens 5. løb. Forud for denne start havde den nemlig vundet to gange i træk i Aalborg, og hattricket blev fuldbyrdet efter spids det meste af vejen. Skivebanens yngste træner Jeppe Rask angreb hårdt indvendigt med Max Vacation, men det forcerede angreb endte i galop kort før målstregen, og så kunne Svendsen ånde lettet op og køre på æresrunde med en ny vinderbuket. Tidligere på dagen havde Bent Svendsens datter, Maria Dueholm Svendsen, i øvrigt vundet et montéløb på ryggen af Valiant Dalimo, og dermed har den unge regerende danmarksmester i monté faktisk vundet de sidste fem gange hun har været i konkurrence.

Førnævnte Jeppe Rask kunne i øvrigt tage revanche i 6. løb, hvor han vandt med Bette Nock, som nedkæmpede Lise Marie E P med Bent Svendsen, og stadig havde kræfter nok til at forsvare sig mod et godt angreb fra løbet storfavorit Counterstrike med Birger Jørgensen i sulkyen. 

Denne Hr. Jørgensen har vundet et godt stykke over 8.000 sejre i karrieren, men lørdag aften måtte han forlade Skive Trav uden at vinde løb. 

Frozen var næsten 
Tonicetobetrue

Bag den lidt kryptiske – og grammatisk en smule forkerte – mellemrubrik, gemmer sig historien om en fantastisk duel mellem to heste med knap en million kroner på præmiekontoen. Hver. Fra start tog lynstarteren O’Grady spids, men kusken Jeppe Rask slap hurtigt til Frozen med den unge nordjyde Marc Bæk Nielsen i sulkyen. 

Der skulle dog ikke gå længe, før Aalborgtræneren Jeppe Juel kørte fremad med Tonicetobetrue, som ejes af Ekstra Bladets Travklub. En anpartsstald, hvilket er uhyggeligt populært for tiden. Man ejer heste i fællesskab med mange andre, en oplagt mulighed for at holde udgifterne nede – og samtidig have noget socialt sammen. 

Tonicetobetrue overtog spidsen med præcis en omgang til mål, men Marc Bæk ville ikke give sig uden kamp, og slog kontra med det samme med Frozen.

Ind på lige bane førte Frozen stadig løbet, men der kom angreb fra alle sider. Indvendigt kom O’Grady frem, og lignede på et tids-punkt vinderen, og udvendigt havde trænerdatteren Michelle Mønster fået gang i Rocky P H, som kom flyvende, og var meget tæt på sejren. Havde Mønster troet lidt mere på sin hest med 500 meter tilbage af løbet, så havde Rocky P H nok været vinderen af løbet.

Nu kunne Frozen og Marc Bæk Nielsen vende tilbage foran dommertårnet til sejrsinterview og vinderbuket, og dermed fik hesten rettet en smule op på dens seneste to starter, hvor der ikke har været det rette tryk i Frozen. Nu var Marc Bæk Nielsens hest ”tøet op”, og den kunne vinde i tiden 1.15,0a/2060m, som i sig selv ikke er noget særligt for denne klasse heste, som tilhører eliten. Men måden Frozen gjorde det på var imponerende. Det er ikke mange heste, der klarer så mange speedryk i samme løb, og alligevel holde hjem til sejr.

Fra løbsdagen noterede vi også…

…at Odense-træner Søren Johansson har en kommende stjerne i hesten VM Viking Cup, som vandt et sprinterløb efter føring fra start til mål, og nu har tjent 400.000 kr.
Hesten har vundet 25 af sine 50 starter, og virker moden til at tage skridtet ind i eliten.

…at Skive Trav råder over Danmarks bedste amatørkusk i form af Dennis Kristiansen. ”Smeden fra Højslev” vandt i 2017 både Nordisk Mesterskab og Dansk Mesterskab for amatørkuske, vandt derudover flest løb af alle danske amatørkuske og tog sig ”selvfølgelig” også af det lokale amatørchampionat i Skive. Dennis Kristiansen vandt aftenens 9. løb med hesten Al Capone efter veldisponeret kørsel og angreb over de sidste 500 meter.

…at 10. og sidste løb blev vundet af den tidligere europamester for amatørkuske, Jørgen B. Pedersen, som også i en årrække var professionel travtræner. Sejren kom med Jørgen B. Pedersens egen Tristan J B, som her tog sin kun anden sejr i 73 starter.

…at Skive Trav undervejs hyldede de lokale champions i 2017. 

Morten Friis vandt kuskechampionatet for de professionelle, Dennis Kristiansen blev som nævnt champion hos amatører, Kasper Foget nappede lærlingechampionatet og Sabina Gammelgaard vandt flest montéløb. Hos travponyerne vandt Lucas Kirk og Cathrine Plejdrup championaterne.   

 

Kommentarer

bubblemedia