/f/blog/article/d42ddffe1cfb63e9f2bd158415dd44f9b5e2325e_thumb.jpeg

Forfatteren Jens Smærup Sørensen modtog årets Aakjærpris

Lørdag den 10. september 2016 er en helt særlig mærkedag.

Her kunne Jeppe Aakjær være fyldt 150 år og det blev fejret af omkring 200 mennesker på Litteraturdagen på Nanna og Jeppe Aakjærs kunstnerhjem, Jenle.

Traditionen tro på denne dag uddeles Aakjærpris til en person, som har arbejdet i Aakjærs spor. I år var det forfatteren Jens Smærup Sørensen, som modtog prisen.

Formand for Aakjærselskabet Henning Linderoth læste op af den liste af litteraturpriser, som Smærup Sørensen tidligere har modtaget. Men der mangler én, mente han: Aakjærprisen. ”Din største fortjeneste er, at du en gang kom forbi og foreslog, at vi skulle lave en Litteraturdag ved Limfjorden. Derfor skal du have denne pris. Det er din ide, at vi er her i dag.

Jeg ved også, at du holder foredrag om Aakjær. Vi får flere gæster, som har hørt dig, det skal du have tak for,” sagde Henning Linderoth. Jens Smærup Sørensen takkede for prisen. ”Den pris betyder især meget, fordi det var den første poesi og digtning, jeg lærte at kende som ung, som jeg opdagende gennem Højskolesangbogen. Det var Aakjærs sange, vi sang mest, fordi han jo skrev om vores liv,” sagde prismodtageren, som selv blev advaret om det hårde liv i landbruget og søgte andre veje.

Frejdige korpiger, foredragsholdere, frivillige og gæster fra nær og fjern samledes lørdag sidst på eftermiddagen foran Nanna og Jeppe Aakjærs kunstnerhjem, Jenle, og gik i samlet flok ned til Jeppe Aakjærs grav og sang en af hans sange.

Med udsigten til Jenle og Dannebrog blev der lagt en krans. Der blev sagt ord af formand for Aakjærselskabet og af Borgmesteren i Skive, Peder Christian Kirkegaard. Sankt Annæ Pigekor sang ”Stille Hjerte, sol går ned.”

Kommentarer

bubblemedia