/f/blog/article/a778fe3b9d92ba679cb2ece366346dfe65519126_thumb.jpg

Er du én af de 1700 borgere i Skive Kommune

... - der er i risikogruppe eller har en uopdaget type2 diabetes?

Ca. 1700 borgere i Skive Kommune har type 2 diabetes, uden at de selv ved det og 2000 borgere i Skive Kommune har, ifølge Diabetesforenings tal, allerede fået diagnosen.

Den lokale Diabetesfore-ning og Sundhedscenter Skive sætter sammen ekstra fokus på tidlig opsporing og viden om type 2 diabetes på den internationale diabetesdag mandag den 14. november i Skive Sundhedshus.

Type 2 diabetes kan være en lumsk sygdom med flere følgesygdomme. 

Mange mærker ikke, at de har sygdommen. Det er derfor vigtigt at komme til egen læge og evt. komme i behand-ling. Op mod halvdelen af de borgere, vi træner indenfor hjerterehabilitering, har
også en type 2 diabetes. 

Netop hjertekarsygdom er én af følgesygdommene, fortæller leder af Sundheds-centeret Marianne Balsby. Der er i dag viden om at arvelighed og livsstil har betydning. Viden som kan bruges i forbindelse med tidlig opsporing af sygdommen og viden om at hvis man selv får taget hånd om sygdommen – er der en bedre prognose. 

Så hvis du ikke kender din blodsukkerværdi og arvelighedsprofil, er der på diabetesdagen mulighed for at få lavet en måling, samt mulighed for at få at en samtale om, hvad du kan gøre for din egen sundhed, både hvis du er i risikogruppe eller allerede har diabetes.

Klokken 13.00  åbner flere stande i Sundhedshuset.

Man kan møde den lokale Diabetesforening,Sundhedscenterets terapeuter, sygeplejersker og diætist, diabetessygeplejersken fra hospitalet, den kommunale tandpleje samt boder med sukkerfri produkter og sødemidler blandt andet fra det lokale firma Toftcare. 

I løbet af eftermiddagen er der forskellige foredrag. 

Der er mulighed for at høre Sundhedscenterets diætist holde oplæg om sukker og sødemidler, og må man få lidt sukker? - samt hvad man kan bruge i stedet for sukker. 

Medicinalfirma Medtronic holder et oplæg om brug af insulinpumper. Sidste foredrag er kl. 17 om insulinens historie, hvordan opdager man, at man har diabetes og hvad er vigtigt at være opmærksom på. Det oplæg holdes af professor Torsten Lauritzen fra Århus Universitet og chefrådgiver i Diabetesforeningen.

Hele programmet for efter-middagen kan findes på www.sundhedscenterskive.dk

I Sundhedshuset håber de på, at rigtig mange Skiveborgere i alle aldre kommer forbi.

 

Kommentarer

bubblemedia