/f/blog/article/7f2640e94bd4477b85945be5c2ed92257d0b6af4_thumb.jpg

En ny chance

Michelle Birk er en glad og lettet mor, der sammen med Galtrup Efterskole har fået vendt en negativ spiral for sine børn.

”De unge får udfordringer og konsekvenser på det niveau, de hver især har behov for det.” Det kan jeg huske forstander, Jens Hvid, sagde på introdagen, og det ramte mig virkelig, for det havde jeg ikke oplevet i nogle folkeskoler, og jeg vidste at det var noget mine børn havde behov for,” indleder Michelle Birk, der har oplevet sine to største børn, Patrick og Lærke, gennemgå en stor, positiv udvikling på Galtrup Efterskole, efter nogle hårde folkeskoleår bag sig.

Bunden var nået ”Patrick var usikker, indadvendt og til tider aggressiv i sin adfærd. Han var ikke med til fester og ville helst bare være hjemme,” siger Michelle Birk, der indtil for 2,5 år siden boede i Ulstrup i Bjerringbro sammen med sine tre børn.

”Vi flyttede for at skabe os selv en ny chance – bunden var nået, og der skulle ske noget,” fortæller Michelle Birk, der nu bor sammen med sine børn i Nykøbing Mors.

Nederlag blev vendt for både mor og søn Patrick har taget 9. Klasse på Galtrup Efterskole og er nu i gang med 10. Klasse. Det var ikke nemt for ham at begynde på skolen, for han manglede troen på, at det kunne blive godt, og at det var en ny chance for ham.

”Patrick led under de mange nederlag i folkeskolen blandt kammerater med mobning og ingen venner, og det tog han med sig på Galtrup. Han var bange for flere nederlag og afslag, men oplevede langsomt, at der faktisk var mennesker, der ville ham – både lærere og jævnaldrende. Så fremgangen kom stille og roligt, og der er sket rigtig meget med Pa-trick,” siger Michelle Birk og forklarer, at hun også har fået en ny chance som mor, da hendes børn begyndte på Galtrup Efterskole.

”Jeg har en rigtig god dialog med begge børns kontaktlærer, som lytter til mig og forstår, hvad jeg siger, når jeg fortæller om, hvordan jeg kender mine børn og om, hvordan de skal tackles i bestemte situationer.” fortæller hun.

Lillesøster blev inspireret Patricks lillesøster, Lærke, havde sine egne udfordringer gennem folkeskolen og havde svært ved at knytte sig til nogen. ”Lærke var blevet rigtig god til at tilpasse sig og være en medløber. Hun var en stille pige og ville gerne knytte sig til bare én veninde. Det der med at have flere venner kunne hun ikke rumme, og det gjorde hende skrøbelig,” fortæller Michelle Birk. Lærke tog selv beslutningen om, at ville på Galtrup, fordi hun kunne se, hvordan hendes storebror blomstrede og blev gladere.

”Lærke er blevet direkte rådet til at opsøge flere venner af sin kontaktlærer og snakker åbent med ham om det – så hun bliver hjulpet lige der, hvor hun har behov for det,” siger Michelle Birk og fortæller, at Lærke i dag har flere sider af sig selv i spil, fordi hun netop har fået flere venner og veninder at spejle sig i.

En lettet mor ”Jeg var nået til et sted, hvor jeg var rigtig nervøs for mine børns fremtid, men jeg er mere rolig nu og har faktisk ikke været glad på den her måde i lang tid,” fortæller Michelle Birk lettet og med et smil.

Fra at have en søn, der ikke ville eller turde noget til i dag at have en søn, der skal til Skive Festival, har en kæreste og søger på sosuskole til august, så er jeg bare lykkelig – han er klar til at springe videre i livet,” siger Michelle Birk.

Michelle Birk arbejder i dag med ekstra vikartimer og nattevagter som sosu-hjælper for at få tingene til at nå sammen. Men hun er samtidig lettet og fortrøstningsfuld, fordi hun i dag har to større børn, der tør vise hvem de er, har planer for fremtiden og ikke mindst gode venner omkring sig.

Kommentarer

bubblemedia