/f/blog/article/dba0154d1ca9e86bb50846dffc176df74ec8e512_thumb.jpg

Den danske sangskat med fokus på Aakjær

Vil du med på en rejse på sangens vinger?

Så er du velkommen til Foreningen NORDENs musikalske foredrag med musikeren, og sangeren Jeannet Ulrikeholm om klassiske danske digte, sat i musik af store danske komponister.

Det foregår på Aktivitetscenter Møllegården i Skive mandag den 15. januar kl. 16.00-18.00 i samarbejde med Folkeuniversitetet og Aakjærselskabet.

I løbet af dette litterære foredrag gennemgår Jeannet Ulrikkeholm perler fra den danske sangskat. Hun fortæller om teksterne og baggrunden for deres tilblivelse. Der er sange tilbage fra barokken. Fra 1800 tallet vil der være digte af fx H.C. Andersen – både kendte og mere ukendte tekster.

Jeppe Aakjærs sange gen-nemgås i et større udvalg, og Jeannet fortæller om forfatterens barndom og om morens betydning for digtenes tilblivelse.
Fra nyere tid er der bl.a. eksempler fra Halfdan Rasmussen og Benny Andersens digte. Der vil være både kendte og mindre kendte digte. Jeannet vil fortælle om de to digteres venskab og om deres ungdomsværker. Tove Ditlev-sen inddrages også, og Jeannet lægger hovedvægten på digtsamlingen Pigesind.

Sangene synges, og Jeannet akkompagnerer på cello, lut og guitar. Jeannet Urikkeholm er cand.mag. i fransk og italiensk og har undervist som ekstern lektor på Københavns Universitet, Roskilde Universitet og Odense Universitet og Folkeuniversitetet i København i 25 år. Hun er udøvende musiker, sanger og foredragsholder bl.a. i kirker og i folkeuniversitets-komiteer. Hun er forfatter til romanen, Englens fod, Gyldendal, 1997, lærebøger og noveller. Hun har også udgivet 2 cd’er med smukke danske sange.

Arrangementet er åbent for alle interesserede.

Entre: 50 kr. – Der er mulighed for at købe øl, vand og kaffe.


Kommentarer

bubblemedia