/f/blog/article/8ef2272fea2c0756b8b13488c2b3f70da47380a7_thumb.jpg

Danmarks første Etly Klarborg Concept-store

Af Lotte Heshe
byHeshe.dk

Lørdag d. 17. september var der officiel indvielse af Danmarks første Etly Klarborg Concept-store – med besøg af selveste Etly Klarborg. Og når vi afslører, at indvielsen skete i Vorupør, har de fleste nok regnet ud, at det er Den Gamle Butik, der har fået æren af at være én af få udvalgte forhandlere, der bliver ”opgraderet” til Concept-store.

Den Gamle Butik har altid haft et stort, velassorteret udvalg af Etly Klarborgs populære nisser.

Tidligere har det været sådan, at der var et meget stort program af produkter, som alle forhandlere i princippet måtte sælge, mens der var enkelte produkter, som kun isenkræmmerkæderne måtte sælge. Kæderne er jo traditionelt set noget mere topstyrede end de mindre, selvstændige butikker, så de udvalgte måske 30 varenumre fra det store program ud fra, hvad de mente ville sælge godt, og så købte de stort ind af dem. Jeg gjorde lidt det modsatte. Jeg ragede stort set alt, hvad jeg kunne få, til mig, og købte ind efter devisen, at jeg hellere ville præsentere et bredt og alsidigt sortiment med få af hver slags, end et smalt sortiment med mange af hvert enkelt varenummer, fortæller Tina, der sammen med sin mand, Per, ejer Den Gamle Butik i Vorupør..

Den strategi har resulteret i mange aha-oplevelser for butikkens besøgende. Stort set alle, der lægger vejen forbi bliver overrasket over det store udvalg og – ikke mindst – mødet med varianter af Etly Klarborg-nisserne, som de end ikke anede fandtes.

Helt nye muligheder
Kaster man et blik på Etly Klarborgs hjemmeside og ser oversigten over forskellige varenumre, fremgår det, at der er mere end 250 af slagsen og set i det perspektiv, er det jo ikke ligefrem et imponerende udvalg, man finder rundt omkring hos landets isenkræmmere. Nok er der mange, men det er kun en lille del af det samlede sortiment. Og det er jo i bund og grund helt naturligt, da isenkræmmerne skal finde plads til mange andre varegrupper i deres butikker. Den udfordring har Tina af gode grunde ikke. I Den Gamle Butik handler stort set alt nemlig om julenisser, julestjerner, julegrise, rensdyr, julekugler, julesokker, juleduge og så videre…..alt, hvad der har med julen at gøre.

Nu hvor vi er blevet en Etly Klarborg Concept-store får vi mulighed for at købe ALT, hvad der står Etly Klarborgs navn på. Jeg må således også købe de produkter, der tidligere var forbeholdt kædebutikkerne, ligesom jeg må købe de produkter, som tidligere kun kunne købes hos Etly Klarborg selv. Det giver selvsagt nogle helt nye muligheder…og noget pladsmangel, smiler Tina.

At hun nu får mulighed for at få endnu flere Etly Klarborg-nisser på hylderne, betyder nemlig ikke, at det bliver bekostning af butikkens andre brands som eksempelvis Maileg, Nordahl Andersen, Brink Nordic og Langkilde & Søn med flere. De vil fortsat være at finde i Den Gamle Butik.

Mere plads, men samme hyggelige atmosfære
Hvis nogen tidligere har haft sin tvivl om, hvorvidt det kunne lade sig gøre at drive en helårs-julebutik i Vorupør, er den tvivl for længst gjort til skamme. Folk elsker åbenbart julen lige så meget, som Tina selv gør. Derfor har Tina og Per heller ikke tøvet mange øjeblikke med at tage konsekvensen af den forestående pladsmangel.
Vi skal i gang med at bygge til. Vi har opsagt lejeren i lejligheden ved siden af butikken pr. 1/11, og umiddelbart herefter går Per i gang med at vælte vægge og bygge op, så det får form af butik frem for bolig. Når vi så lukker ned for i år, d. 29/12, så slår vi hul igennem muren ind til butikken. Når vi åbner for sæsonen 2017, bliver det således i nye rammer og med dobbelt så meget plads. Men selvom vi får mange flere kvadratmeter at gøre godt med, er én ting sikker:  Hyggen vil fortsat vil være intakt. Den Gamle Butik vil fortsat være indrettet i den samme, gamle stil med masser af stemning og atmosfære, slutter Tina.

Kommentarer

bubblemedia