/f/blog/article/68aaef3d72efbf46606a59ef9201d6c2d4ed33f0_thumb.jpg

Dagplejere bekæmper kræft med strikkepinde

Nr. Søby: For godt fire år siden mistede dagplejerne i Nr. Søby en kollega til kræft og en anden kollega overlevede en kræftsygdom. Det satte gang i et arbejde, hvor kræft bekæmpes med strikkepinde.

Dagplejerne strikkede i første omgang karklude til deres egen salgsbod og lod hele omsætningen gå ubeskåret til Kræftens Bekæmpelse.

De første år købte de selv alle materialer, men i år bliver de delvist sponsoreret af Grønhøj Garn og Rito, samt en lang række privatpersoner, som har hørt om projektet.

De første år var de fleste af dagplejerne i Nr. Søby med. I år er det Grete Pallesen og dagplejerne Lis Kristiansen,
Oda Østergaard samt Lone Balleby der har været kreative. 

Salget har været støt stigende. I 2016 solgte dagplejerne  således for 3.000 kr. I 2017 steg salget til 6.800 kr. og i 2018 var salget på 10.800 kr.

Arbejdet med strikkepinde-ne bliver til meget forskelligt, som kan bruges til barselsgaver,  og værtindegaver, pakkespil til jul og meget mere. Det går fra karklude til flotte trøjer og i mange af tingene er der også tænkt på bæredygtigheden. 

I boden kan der ud over de strikkede ting købes julekort, fødselsdagskort og konfirmationskort med mere. Kortene er lavet af en ældre kvinde i lokalområdet. 

Håndarbejdet kan købes i Søby Højslev Arena fra mandag i uge 43 klokken 16.30 til fredag  kl. 16.00. Hvis man ikke kan finde nogen i boden, så er der høflig selvbetjening og man kan betale med såvel kontanter som mobilepay. Halinspektøren, Bjarne, og hans hjælpere er så rare, at de strikkende dagplejere kan være i hallen uden betaling. 

Igen i år håber dagplejerne på stor opbakning, så der endnu engang kan sendes et flot beløb til Knæk Cancer. 

 

Kommentarer

bubble