/f/blog/article/7c01ffa80f578f2b7be87867628b6da63c487d9b_thumb.jpg

Borremose Erhvervsefterskole er klar til på søndag

På Borremose Erhvervsefterskole prøvede Christoffer tømrerfaget af, samtidigt med at han fik lov til at videreudvikle sig som fotograf på skolens Foto og film-linje.

 

For to år siden var 19-årige Christoffer Krabbe elev på Borremose Erhvervsefterskole. Det er et efterskolevalg, han ikke har fortrudt. Her fik han nemlig lov til at beskæftige sig med de ting, han brænder for.

 

Superdygtige undervisere

Christoffer drømmer om at uddanne sig som tømrer, og på Borremose Erhvervsskoles tømrerlinje fik han lov til at prøve kræfter med faget.

 

  • Det var superdygtige lærere, og jeg lærte meget. Samtidig var underviserne gode, sociale støtter og hjalp mig, når de kunne se, jeg havde brug for et pusterum, fortæller Christoffer Krabbe.

 

Tjener penge på sin hobby

I sin fritid går Christoffer Krabbe meget op i fotografi, og på Borremose Erhvervsefterskole valgte han derfor også at tilmelde sig valgfaget Foto og film.

 

  • Jeg nød meget at kunne beskæftige mig med min helt store interesse, sammen med andre elever og underviser, der ligesom jeg, brænder for at tage billeder og film.

I dag er Christoffer blevet så god til at tage billeder, at han har et bijob som fotograf.

Venner med fælles interesser
De venner, som Christoffer fik på efterskolen, var for det meste medelever, som han delte interesser med.

Det var oftest elever, der tog de samme valgfag, eller havde de samme interesser som mig. Det er fedt at være sammen med så mange, som man har så meget tilfælles med.

Sammen med skolens andre elever, deltog Christoffer i fælles aktiviteter og tog på ture med skolen.

- Det var gode oplevelser, og selvom jeg ikke er det store udendørsmennesker, så var jeg også på kajaktur sammen med elever og lærere fra skolen.

Mubarik gik fra bundkarakterer til at være en elev med topkarakterer, da han skiftede til Borremose Erhvervsefterskole

 

Borremose Erhvervsefterskole forandrede mig for livet.
Ordene kommer fra Mubarik Kadir Hussein. 22-årige Mubarik tilbragte for et par år siden niende og tiende klasse på Borremose Erhvervsefterskole, og det er et valg, han kun kan anbefale andre.

Jeg var en ballademager og klarede mig ikke særligt godt i skolen. Men på Borremose Erhvervsefterskole havde lærerne tid og lyst til at hanke op i mig, og det gjorde, at jeg endte med at få topkarakterer i de fleste fag, fortæller Mubarik.

 

Halvt ven, halvt lærer 
Mubarik husker med glæde det gode sammenhold, der var mellem eleverne på Borremose Erhvervsefterskole, og også de venskabelige forhold lærere og elever imellem er noget, som Mubarik tænker taknemmeligt tilbage på.

De nære relationer, som der er mellem lærere og elever på Borremose gør, at lærerne er et hundrede procent klar over, hvor dine styrker og svagheder ligger - både fagligt og på det personlige plan. Det gør, at de har fuldstændigt styr på, hvor og hvordan der skal arbejdes ekstra med en, fortæller Mubarik.

Valgfagene matchede Mubariks interesser
Udover de obligatoriske fag så valgte Mubarik at tage skolens idrætsforløb og friluftslinje som sine valgfag.

Jeg er sportsmenneske og nyder at dyrke idræt. Jeg har tidligere dyrket meget boksning, så idrætslinjen var et naturligt valg for mig. Friluftslinjen valgte jeg, fordi man lærer meget om at klare sig selv. Man lærer at lave mad og at overleve, og det kan da godt være, at man en dag får brug for det, griner Mubarik.

Efterskolevennerne hænger ved
Når Mubarik havde fri fra de daglige skolepligter på Borremose Erhvervsefterskole, hang han ud med de andre elever, og mange af vennerne fra dengang holder han stadig kontakten ved lige med.

Vi er faktisk en del af eleverne fra, da jeg gik der, der skal mødes i denne uge til en gang fælles spisning og en bytur.

I dag er Mubarik i færd med at færdiggøre et gymnasialt EUX-forløb og planlægger derefter at uddanne sig til enten bygningskonstruktør eller byggetekniker.

 

Kommentarer

bubblemedia