/f/blog/article/c43c02e4ad3fdb29e4dd3ab0deb75ffc643623e9_thumb.jpg

Boost din sundhed til Åbent Hus i Skive Sundhedshus

Ønsker du at gøre noget for din sundhed, kan du give den et boost i Sundhedshuset torsdag den 28. april kl. 13-17. Der vil være et væld af forskellige aktiviteter og stande i de to nederste nyrenoverede etager den dag.

Måske kender man ikke sine tal? Dem kan man så få tjekket, når det handler om lungesundhed, blodtryk eller blodsukker.

Man kan få ideer til og afprøve flere teknologiske løsninger, som kan medvirke til en aktiv, selvhjulpen hverdag på egne præmisser ved at besøge den aktive udstilling sundhed og teknologi. Der er små teknologiske hjælpemidler, trænings apps, både fysisk træning og huske- og hjerne træning. Der er vejledning og mulighed for at prøve fitness armbånd, som måler de daglige skridt og vejledning i, hvordan man gratis kan hente apps ind på sin egen smartphone.

Mangler man nogen at dele interesse med kan man få information om, hvordan man som Skive Borger kan bruge Boblebeerg.dk. Eller man gå forbi standen Psykiatri og Sundhed og høre om, hvilke tilbud der er i Skive.

Ambulancen og akutbilen kan ses indvendig ved den nye indgang. Der er forskellige rundvisninger på akut klinikken, røntgen afdelingen. Man kan gå en tur i labyrinten med promillebriller, og se hvad det betyder for din afstandsbedømmelse. Man kan få et knus og få frigivet positive hormonstof.

Den kommunale tandpleje kan på deres stand fortælle om sammenhæng mellem tandsundhed og eks. lungebetændelse.

I hygiejneboden kan man få tjekket om ens hænder bliver rene, når de lige er vasket.

Skal vægtens viser stoppes kan diætisten vejlede om hvordan, samt hvilke tilbud der er i Sundhedscenteret – om end man vejer for lidt eller for meget.

Uddannelses- og Forskningsministeriet er initiativtager til Forskningens Døgn. Formålet med Åbent Hus arrangementer er, at øge Skive borgernes viden om forskning og forskningens betydning for vores helbred i hverdagen. Derudover er formålet, at borgerne kan blive testet, se, opleve, afprøve nyeste teknologi på flere etager i deres lokale Sundhedshus, som tidligere var det lokale sygehus.

Husets medarbejdere og frivillige fra lokale patientforeninger står til rådighed med deres viden indenfor de mange forskellige områder. Der er mulighed for en kort samtale med flere specialister bl.a. demenskoordinator, medarbejdere på hjerneskadeområdet, lungesygeplejerske, behandlersygeplejerske, fysio- og ergoterapeuter.

Man kan få en snak med repræsentanter fra de frivillige foreninger og holde en lille pause med en kop kaffe i cafeen inden foredraget om Fedt i kroppen eller Søvn, som får hjernen i topform.

Kommentarer

bubblemedia