/f/blog/article/751da08c2082743f7923572f3f7c93b8b913729c_thumb.jpg

Billund kunne ikke - Skive kan altid!

Af Jesper Elbæk, Dansk Hestevæddeløb, je@danskhv.dk 
Foto: Kjeld Mikkelsen/
KM FOTO

 

Det var faktisk ikke meningen, at Skive Trav skulle afvikle travløb fredag 2. marts. Men Billund Trav måtte bukke under for det hårde vintervejr, og da den sydjyske travbane var lige så hård som landingsbanen på Billund Lufthavn, så måtte ledelsen kaste håndklædet i ringen, og overlod afviklingen af løbsdagen til Skive Trav.

For Skive Trav har Danmarks bedste banelegeme og Danmarks bedste baneforvalter. Manden i fokus hedder Max Svenningsen, og han har ikke evnerne fra fremmede. Max’ far Kristian var i en lang årrække baneforvalter på Skive Trav, og da Kristian i en alt for tidlig alder tabte kampen mod kræften, så overtog Max Svenningsen gerningen. Max var også kraftigt medvirkende til omlægningen af travbanen i 2014, som forfatteren af denne artikel faktisk var projektleder på.

Max Svenningsen lavede sin egen blanding stenmel, og var fuldstændig stålsat, da undertegnede spurgte, om det var dét vi skulle bestille 4.000 tons af. Ja, du læste rigtigt. Fire tusinde tons! Lastbilerne kørte i rutefart fra havnen, for stenmelet blev sejlet ind fra Norge. Blandingen tåler al slags vejr, og med Max’ 25 års erfaring, så er Skive Trav altid klar til løb. Det samme er de øvrige træningsbaner, og Skive har uden tvivl landets bedste forhold for travtræn-ere og travamatører.

 

Søren Johansson tog en flot double

Odensetræner Søren Johansson havde regnet med en smuttur til sin tidligere hjemmebane i Billund, men
nu blev udflugten lidt længere end beregnet, idet løbene som tidligere nævnt blev flyttet til Skive. Men Søren Johansson blev dag-ens mand i skysovs via to sejre til hhv. Born Ege og Blue Jeans P D. 

Born Ege tog sin tredje sejr i de seneste fire starter, da den efter et hårdt løb udvendigt for den førende Stormbringer alligevel var klart stærkest til slut – og sejrede sikkert i tiden 1.18,9a/2060m. 

Anden sejr kom med Blue Jeans P D, som trods nul kroner på kontoen vandt sit løb helt, helt overlegent i tiden 1.19,9a/2060m. Konkurrencen var dog begrænset, men Blue Jeans P D’s præstation kan der ikke sættes en finger på, og Søren Johanssons hest angreb uimodståeligt over de sidste 600 meter af løbet.

Jeg fandt hende i den lokale brugs

Sabina Gammelgaard er en af Danmarks bedste montéryttere, og hun vandt da også fortjent titlen som ”årets montérytter 2017” til den store gallafest for trav- og galopsporten tidligere på året. Men Sabina er tilsyneladende også dygtig til at rekruttere montéryttere.

Og en smule heldig. For en dag var Sabina Gammelgaard inde at handle i Dagli’ Brugsen i Sjørup syd for Skive, og her stødte hun på en ung pige i ridebukser. Sabina spurgte pigen, om hun ikke kunne tænke sig at prøve kræfter med væddeløbsheste – og som sagt, så gjort.

Camilla Jensen Dahl – som pigen fra Brugsen i ridebukser hed – begyndte at ridetræne travheste, og fredag eftermiddag på Skive Trav vandt ridepigen så sit første montéløb. Det skete på hesten O J Simpson, som førte fra start til mål, og sejrede sikkert i tiden 1.20,2/2000m. Første sejr, men bestemt ikke sidste for den spinkle, lang-lemmede – og meget talentfulde – montérytter.

Kommentarer

bubblemedia