/f/blog/article/d86eb3f1d96061b6ad0bad87222d4392bdb9992e_thumb.jpg

”Æ Møll´kuens Awten” på Borbjerg Mølle Kro

Borbjerg mølle kro, som ligger godt gemt bag morænebakker nordøst for Holstebro, er berømt for sine temaaftener, som afholdes i vinterhalvåret. Lørdag 25. febr. byder man til vinterens sidste temaaften, nemlig ”Æ Møll´kuens Awten”.

Borbjerg Mølles historie går tilbage til det 14. århundrede og det har altid været møller-konens fornemste pligt at beværte møllegæsterne med mad og drikkevarer. Man vil gerne på den gamle møllekro være med til at bevare de gode, gamle danske madtraditioner og serverer denne aften egns- og mølleretter, som ”vor mor” lavede dem. Der vil også blive underholdning med harmonikamusik, da Jens Madsen spiller, man kan komme med ønske om at høre ens yndlingssange og der vil blive mulighed for fællessang.

Ejeren gennem de seneste 30 år, Esther Jensen har tilført kroen et internationalt præg, hvor hendes store interesse for Afrika er synlig. 

”Det jyske Afrika” omfatter foruden en elefantsamling på 2.300 forskellige elefantfigurer også en Afrikansk Boma, safaritelte indrettet som hotel-værelser samt en Bush Camp, hvor man kan overnatte i omgivelser der minder om Afrika.  Inspirationen til dette har Esther Jensen har fået i det sydlige Afrika, hvor hun hvert år de seneste 20 år har besøgt sine 3 fadder-børn i en SOS børneby i Swaziland.

Kroen har åbent alle ugens 7 dage og ikke mindst om søndagen er der rift om siddepladserne. Da byder man på frokost- og kagebuffet med min. 15 forskellige slags hjemmebagte kager.

Der er altid mulighed for frisk luft til hjernen i forbindelse med et besøg, da kroen har egen 9-hullers golfbane, eller man kan gå en tur omkring møllesøen, på junglestien, i naturfitness-området eller på barfodsstien. 

Der er også mulighed for at leje både og sejle en tur på møllesøen. Ønsker man at fiske efter de store gedder, der er i søen, må man selv medbringe fiskestang.

Kommentarer

bubblemedia