/f/blog/article/c56bee75cf8b071fa4a8d1eb35d25323c699b774_thumb.jpg

Åbent Hus i Skive Sundhedshus

Ønsker du at gøre noget godt for din sundhed og få ny viden om sundhed, kan du give din sundhed et Boost i Sundhedshuset på Resenvej, torsdag den 27. april kl. 13-17.

Kender du dine tal? Hvis ikke kan du få tjekket din lungesundhed, blodtryk eller tag en test om du er i risiko for Type2diabetes.

Oplever du udfordringer i forbindelse med overgangsalderen? Har du evt. problemer med din bækkenbund uanset om du er mand eller kvinde? Kom og få en snak med Sundhedscenterets fysioterapeuter med speciale i bækkenbund. De kan vejlede dig om bækkenbunden og dens funktion eller hør om seksuelle vanskeligheder ved f.eks. kronisk sygdom.

Få et indblik i seksuelle hjælpemidler, som der vil være mulighed for at se. Hør om og prøv livreddende førstehjælp på en dukke hos hjerteforeningen. Gå ind og se ambulancen og akutbilen indvendig, når den holder ved den indgangen.

Deltag i de forskellige rundvisninger på akut klinikken, røntgen afdelingen. Gå en tur i labyrinten med promillebriller, og se hvad det betyder for din afstandsbedømmelse.

Besøg standen hvor den kommunale tandpleje kan fortælle dig om sammenhæng mellem tandsundhed og eks. lungebetændelse. Gå forbi hygiejneboden og tjek om dine hænder bliver rene, når du lige har vasket dem. Skal vægtens viser stoppes kan diætisten vejlede dig i hvordan, samt hvilke tilbud der er - om end du vejer for lidt eller for meget.

Også i år er der to foredrag om eftermiddagen i Sundhedscenterets undervisningslokale. Kl. 15.15 holder PHD studerende fra fertilitetsklinikken et foredrag om konkrete forskningsprojekter og behandling på Fertilitetsklinikken.

Senere Kl. 16.30 er det et foredrag med PHD Studerende Sara B. Jager: Av det gør ondt. Hun fortæller om forskningen indenfor smerte området, hvad er smerter, hvordan registrer hjernen smerter og når der ”KUK i” i hjernens registrering af smerter i nervesystemet. Begge foredrag er efter pladserne efter ”først til mølle”.

Det er Uddannelses- og Forskningsministeriet, der er initiativtager til Forskningens Døgn. Formålet med Åbent Hus arrangementer er, at øge Skive borgernes viden om forskning og forskningens betydning for vores helbred i hverdagen.

Derudover er formålet, at borgerne kan blive testet, se, opleve, afprøve nyeste teknologi på flere etager i deres lokale Sundhedshus, som tidligere var det lokale sygehus.

Husets medarbejdere og frivillige fra lokale patientforeninger står til rådighed med deres viden indenfor de mange forskellige områder. Der er mulighed for en kort samtale med flere specialister bl.a. demenskoordinator, medarbejdere på hjerneskadeområdet, lungesygeplejerske, behandlersygeplejerske, inkontinens fysioterapeut, sundhedskonsu-lenter fysio- og ergoterapeuter.

Man kan få en snak med repræsentanter fra de frivillige foreninger i lokalområdet og holde en lille pause med en kop kaffe i cafeen. Se hele programmet på www.sundhedscenterskive.dk

Kommentarer

bubblemedia