/f/blog/article/994114e4779fd0541d40cb37762a00a78cd84240_thumb.jpg

1500 til Åbent Landbrug på kvæggård

Der var perfekt sensommervejr, masser af oplevelser for hele familien og 1500 besøgende, på dagen da Vestjysk Landboforening sammen med Landbrug & Fødevarer og Arla søndag holdt Åbent Landbrug på gården St. Blæsbjerg, der ligger naturskønt i Råsted mellem Ulfborg og Holstebro.

Værterne var Jacob Stensig og Frederikke Bundgaard, der kunne byde velkommen til rundvisning på en moderne mælkeproduktion med 560 malkekøer. En del af gæsterne fik oven i købet den ekstra oplevelse at se en af køerne kælve.

Blandt de mere planlagte aktiviteter var en tur gennem en majslabyrint på marken, smagsprøver og aktiviteter med Arlas produkter samt muligheden for at tage kørekort til pedaltraktorer.

Sammen med blandt andet lokale spejdere var der også sørget for forplejningen af de mange gæster. Der var varm kakao ved spejderbålet, pølsevogn, kaffe og kage samt smagsprøver på vildtkød.

Arrangementet var en del af det landsdækkende Åbent Landbrug, hvor i alt over 96.000 søndag besøgte en gård. - Jeg er glad for den store tilstrømning af gæster, men jeg er mest stolt over det store arbejde, landmændene ligger i arrangementet. Først og fremmest de familier, der er værter, men også de mange frivillige, der hjælper til på sådan en dag, siger Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer.

Foto: Erik Poulsen

Kommentarer

bubblemedia